USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Погрожував повісити Ненсі Пелосі: у США засудили до 18 років в'язниці учасника штурму Капітолія

26 Травня 2023 12:53
Лідера ультраправого американського угруповання «Хранителі присяги» (Oath Keepers) Стюарта Родса засуджено до 18 років тюремного ув’язнення за участь у заворушеннях у Капітолії.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на BBC, CNN.

Родс був засуджений за звинуваченням у підбурюванні до заколоту та інших злочинах. Прокуратура просила для нього 25 років.

ЗМІ повідомляють, що це найсуворіший вирок, винесений у справі про штурм Капітолія.

На слуханнях лідер ополчення не заявив, що вважає себе політичним в’язнем, а також наполягав на тому, що «Хранителі присяги» мали намір захищати тільки інших протестувальників. Суддя відхилив ці твердження і висловив стурбованість агресивною риторикою Родса, зокрема погрозою повісити Ненсі Пелосі.

BBC повідомляє, що Стюарт Родс, юрист і колишній десантник армії США, який здобув освіту в Єльському університеті, заснував організацію «Хранителі присяги» 2009 року.

Озброєні члени групи з’являлися на низці протестів і протистоянь і в підсумку стали переконаними прихильниками Дональда Трампа.

Родс розпочав кампанію з відхилення результатів виборів через два дні після голосування в листопаді 2020 року. Він заявив: «Ми не впораємося з цим без громадянської війни... Готуйте свій розум, тіло, дух».

Члени групи витратили тисячі доларів на зброю і спорядження і сховали їх у номері готелю у Вірджинії незадовго до 6 січня 2021 року. Під час штурму Капітолія Родс був зовні будівлі, відповідаючи на телефонні дзвінки та повідомлення. У будівлю проникали інші «Хранителі присяги».

Адвокати захисти стверджували, що схрон зі зброєю ніколи не використовувався, а ополчення виконувало оборонне завдання. Вони планують оскаржити вирок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Біллі Показати IP 26 Травня 2023 13:42
Нензу Пелосі? Не найгірший варіант. Старе потороча надто розвоювалося.
Байден Показати IP 26 Травня 2023 22:41
Він справжній американець... Честь ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus