USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.25 41.55
  • PLN 10.55 10.70

У США місцевий політик отримав довічне за вбивство журналіста-розслідувача

Сьогодні 10:58
У США журі присяжних засудило до довічного позбавлення волі колишнього політика Роберта Теллеса з американського штату Невада за вбивство журналіста, який писав критичні статті під час його перебування на посаді.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Зазначається, що 47-річний Теллес перебував під вартою з 2022 року за вбивство журналіста-розслідувача видання Las Vegas Review-Journal Джеффа Германа.

Під час судового розгляду справи, прокурори представили журі присяжних докази ДНК, що були знайдені під нігтями Германа, які, за версією слідства, належали саме Теллесу, який себе не визнав винним у цій справі.

Журі з 12 присяжних повернуло обвинувальний вердикт у середу після двох днів наради. Кілька годин потому ті ж присяжні засудили Теллеса, колишнього політика з округу Кларк, до довічного ув’язнення.

У вересні 2022 року 69-річного Германа знайшли після того, як він отримав сім ударів ножем у шию та тулуб біля свого будинку в Неваді.

Читати ще: У США ув’язнили чоловіка, який першим увірвався до Капітолія під час штурму у 2021 році

Прокурори звинуватили Теллеса у вбивстві Германа через статті, які журналіст написав про його поведінку як обраної посадової особи, зокрема, що Теллес мав «неналежні стосунки» з членом своєї команди.

Теллес програв праймеріз у гонці на другий термін на посаду державного адміністратора у 2022 році після того, як статті Германа були опубліковані в Las Vegas Review-Journal перед виборами.

Сам Герман понад чотири десятиліття висвітлював події у місті та корупцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus