USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.70 42.00
  • PLN 10.55 10.67

У США демократи одноголосно підтримали Камалу Гарріс як кандидатку на пост президента

Сьогодні 11:15
Очільники Демократичної партії в усіх 50 штатах США підтримали віцепрезидентку Камалу Гарріс як нового кандидата в президенти.

Про це пише Бабель із посиланням на Reuters.

Вони провели телефонну конференцію після того, як президент Джо Байден оголосив, що знімає свою кандидатуру з виборів.

«Після оголошення президента Байдена ми негайно зібралися, щоб обʼєднатися навколо кандидата, який має досвід перемоги на важких виборах і є визнаним лідером у питаннях, що мають значення для американців: репродуктивна свобода, запобігання насильству з використанням зброї, захист клімату, реформа правосуддя та відновлення економіки», – сказав президент Асоціації державних демократичних комітетів Кен Мартін.

Водночас Reuters зазначає, що колишня спікерка Палати представників Ненсі Пелосі та колишній президент Барак Обама не оголошували про свою підтримку, хоча обоє похвалили Байдена за його рішення.

Агентство також додало, що представники передвиборчого штабу Гарріс та її союзники зробили вже сотні дзвінків від її імені, закликаючи делегатів зʼїзду Демократичної партії наступного місяця приєднатися до висунення її кандидатури на посаду президента.

Крім того, після повідомлення про вихід Байдена з перегонів американці зібрали на передвиборчу кампанію Гарріс $46,7 мільйона. Про це відзвітувала онлайн-платформа зі збору коштів для Демократичної партії ActBlue.

«Це був найбільший день збору коштів у циклі 2024 року. Донори з невеликими коштами натхненні та готові взяти участь у цих виборах», – зазначили у ActBlue.

AP пише, що кампанія Байдена та повʼязані з нею групи раніше мали близько $96 мільйонів готівкою. Республіканський національний зʼїзд, навпаки, повідомив про фонд кампанії у розмірі $102 мільйони.

Цьогорічні президентські вибори в США відбудуться 5 листопада 2024 року. Це будуть 60-ті в історії країни президентські вибори, на яких мають обрати 47-го президента США. Дональд Трамп уже став кандидатом від республіканців, а національний зʼїзд Демократичної партії відбудеться 19-22 серпня в Чикаго. Там партія і висуне свого кандидата на виборах.

Після невдалих дебатів із Трампом у червні 81-річний Джо Байден зіштовхнувся з широкою хвилею критики. Медіа писали, що він застарий для президентства. 3 липня видання CNN написало, що частина лідерів Демократичної партії США хоче, щоб Джо Байден знявся з виборів президента. Публічно першим із таким закликом виступив член Палати представників Ллойд Доггет. Лідер демократичної меншості в Палаті представників Гакім Джеффріс і лідер більшості в Сенаті Чак Шумер також закликали Байдена знятися з виборів.

21 липня Байден офіційно повідомив, що виходить з президентської гонки. Він підтримав віцепрезидентку Камалу Гарріс як кандидатку від демократів.

Як пише Європейська правда, Камала Гарріс підтвердила, що готова брати участь у виборах президента в 2024 році.

«Для мене честь отримати підтримку з боку президента, і я планую заслужити й виграти номінацію… Я зроблю усе, що у моїх силах, щоб об’єднати Демократичну партію − і нашу країну − для перемоги над Дональдом Трампом з його радикальною програмою Project 2025», – заявила вона.

Видання акцентує, що обліковий запис кампанії Байдена у соцмережі X (Twitter) BidenHQ вже перейменували на KamalaHQ.

Читати ще: У Трампа готують кампанію проти Гарріс, якщо вона замінить Байдена на виборах, – NYT

Дані останніх опитувань свідчать про те, що Камала Гарріс з незначним відривом відстає від кандидата республіканців Дональда Трампа.
У парі Трамп-Гарріс експрезидент випереджає її на приблизно 2 процентних пункти – із 47% проти 45%. Це майже такі ж показники, як у парі з Джо Байденом – 46% до 43,5%.

У разі включення в опитування незалежного кандидата Роберта Кеннеді відрив Трампа від Гарріс зростає до 5,7 процентних пунктів – приблизно 43% проти 37%, тоді як Кеннеді підтримали би майже 6%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus