USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 41.95
  • PLN 10.62 10.85

У річці біля Луцька виявили загиблу рибу

Сьогодні 17:40
14 вересня Державна екологічна інспекція у Волинській області отримала повідомлення про можливе забруднення річки Чорногузка в районі сіл Голишів та Коршовець Боратинської сільської ради. За словами заявників, вода в річці забруднена, мутна та має неприємний запах, повідомили в Держекоінспекції.

Фахівці того ж дня провели обстеження річки, під час якого візуально було підтверджено її неприродній стан, наявність неприємного запаху та ознаки передзаморного стану водних біоресурсів.

З метою визначення якості води у водному об’єкті спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю було відібрано проби для встановлення вмісту шкідливих речовин.

15 вересня працівники інспекції провели повторне обстеження річки в районі села Голишів, під час якого виявили снулу (загиблу) рибу, і на відрізку річки довжиною 500 метрів провели облік загиблої риби.

Читати ще: Змагання із риболовлі серед дітей: на Волині визначили переможців

Для запобігання подальшому поширенню негативних наслідків, Державна екологічна інспекція у Волинській області направила офіційний лист до Боратинської сільської ради з метою організації заходів з утилізації загиблої риби відповідно до чинного законодавства.

По даному факту інспекція звернулась із заявою до правоохоронних органів з метою відкриття кримінального провадження.

Проводиться розрахунок збитків заподіяних внаслідок загибелі водних ресурсів.

Державна екологічна інспекція продовжує моніторинг ситуації для вжиття всіх необхідних заходів з метою охорони довкілля та збереження водних ресурсів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ОДІН Показати IP Сьогодні 18:04
РИБА МОЖЕ БУТИ МЕРТВА,ЗДОХЛА АБО НЕ ЖИВА ЧИ ЖИВА

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus