USD 41.15 41.48
  • USD 41.15 41.48
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.46 10.58

У Польщі за минулу добу зафіксували понад 60 спроб нелегального перетину кордону з Білоруссю

Сьогодні 15:02
За минулу добу польські прикордоники зафіксували понад 60 спроб нелегального перетину білорусько-польського кордону.

Про це повідомляє Підляський відділ Прикордонної служби РП, передає Укрінформ.

Як зазначено, спроби нелегального перетину кордону були на відрізках кордону, які охороняють застави у Наревці, Біловежі, Плаській, Кринках і Міхалові. Іноземці походили, зокрема, з Афганістану, Сомалі та Ємену.

Польські прикордонники надали медичну допомогу одному іноземцю й передали його рятувальникам.

У районі населеного пункту Гайнувка затримано 36-річного громадянина Білорусі за пособництво у перевезенні нелегальних мігрантів далі на Захід.

Читати ще: Польща хоче припинити надавати притулок нелегальним мігрантам з Білорусі

За даними Підляського відділу прикордонної служби, з початку року затримано 307 пособників та організаторів нелегального перетину польсько-білоруського кордону.

У 2024 році прикордонники з Підляського відділу Прикордонної служби РП зафіксували понад 27 тисяч спроб незаконного перетину білорусько-польського кордону.

Як повідомляли, Варшава до 2028 року в межах масштабної програми «Щит Схід» збудує на кордоні з Росією і Білоруссю 700 км укріплення, системи викриття й оповіщення, передові бази, логістичні вузли й системи протидії безпілотникам тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus