USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.45 10.62

Польща хоче припинити надавати притулок нелегальним мігрантам з Білорусі

Сьогодні 19:24
Уряд Польщі розробив стратегію протидії нелегальній міграції, яка передбачає тимчасове призупинення надання притулку.

Про це повідомив прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск на з’їзді своєї партії «Громадянська платформа» у Варшаві, пише Бабель з посиланням на Bloomberg.

Голова канцелярії прем’єр-міністра Ян Грабєц каже, що таке рішення Польщі не вплине на біженців з України – воно буде спрямоване лише на незаконних мігрантів з Білорусі.

Дональд Туск заявив, що систему надання притулку використовують Путін і самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, а також контрабандисти й торговці людьми. За словами польського премʼєра, вони це роблять «всупереч суті права на притулок».

Туск заявив, що посилить кордони Польщі для вʼїзду без документів, навіть якщо Європейський Союз не схвалить цього рішення.

«Ми не будемо поважати і реалізовувати будь-які ідеї ЄС, якщо ми впевнені, що вони шкодять нашій безпеці», – сказав прем’єр-міністр Польщі.

Читати ще: Польські прикордонники завернули майже 200 мігрантів з Білорусі за добу

Водночас заяву Туска розкритикувало польське представництво міжнародної правозахисної організації Amnesty International Amnesty Polska.

«Безпідставне призупинення цього права, навіть тимчасове, є неприйнятним і суперечить, серед іншого, Женевській конвенції та Загальній декларації прав людини», – заявили там.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus