USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.70
  • PLN 10.56 10.75

У Нововолинську відзначили День міста та День шахтаря

26 Серпня 2024 21:41
З нагоди 74-ої річниці заснування шахтарського міста Нововолинськ відбулася низка благодійних заходів та урочистостей.

Привітати мешканців зі святом прибули заступник голови Волиньради Григорій Пустовіт, народний депутат України Ігор Гузь, депутат обласної ради Андрій Бокоч, керівництво району, представники міст-побратимів та військові.

Найперше нововолинці та гості міста хвилиною мовчання вшанували полеглих Героїв та спільно виконали Державний Гімн України. Очільник громади Борис Карпус подякував містянам за їх доброзичливість та невтомну щоденну працю.

«У наше місто з початком повномасштабного вторгнення приїхали люди з різних куточків країни, які з нуля почали влаштовувати своє життя. І ви відкрили для них свої двері і свої серця. Війна додала нових викликів нашій громаді, але ми з ними впоралися і перетворили їх на нові можливості. Наш Нововолинськ має потужний промисловий потенціал, і це дало нам можливість приймати на своїх теренах релоковані підприємства, отримати додаткові робочі місця, налагодити виробництво нової продукції та створити більше благ для наших мешканців», – наголосив він.

Читати ще: Волинь відзначила 33-тю річницю Незалежності України

Борис Карпус також вручив відзнаки «Почесний громадянин Нововолинської громади», грамоти виконавчого комітету і подяки міського голови кращим працівникам різних галузей.

Заступник голови облради переказав вітання з нагоди професійного свята та Дня міста нововолинцям від голови Григорія Недопада та депутатського корпусу.

«Нововолинськ – місто працьовитих, талановитих та обдарованих людей, а сьогодні, у час великої війни, і людей героїчних. Сотні мешканців шахтарського міста стали на захист своєї Батьківщини і нашого майбутнього. Я вірю, що ми неодмінно переможемо у цій війні і надалі будемо розбудовувати свої міста і свій край у мирній державі. Дякую кожному мешканцю громади за працьовитість та вагомий внесок в розбудову Волині, свого міста та України. Особлива вдячність за вашу волонтерську звитягу, спрямовану на підтримку українського воїнства», – підкреслив він.

З нагоди відзначення 74-ї річниці Нововолинська у місті впродовж дня тривали спортивні та культурно-мистецькі заходи.

Розпочалось святкування із велопробігу, у якому взяли участь близько 250 мешканців громади різного віку.

На стадіоні «Шахтар» відбулась гра Чемпіонату Волині з футболу між місцевим футбольним клубом «Шахтар-Нововолинськ» та НФК «Локомотив» (Ківерці), де переконливу перемогу здобули господарі, а також відбувся волейбольний турнір.

Пройшла й вулична акція «Міняю кульку на вірш про Україну» та «СпільноТвори». Тривав благодійний ярмарок виробів крафтової продукції від місцевих та майстрів з інших громад області.

Для містян та гостей також організували мистецький перформанс від Етно-галереї «РУСОВИЧІ» та патріотичну благодійну програму від учасників аматорських колективів місцевого Палацу культури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus