USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У Нідерландах бракує тюремного персоналу – засуджених хочуть відправляти до в’язниць за кордон

16 Серпня 2024 23:18
Через гостру нестачу персоналу у в’язницях Нідерланди вивчають можливість передачі засуджених для відбуття покарання до інших країн.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

«Державний секретар Міністерства юстиції та безпеки Інгрід Кунраді хоче дослідити, чи можуть певні групи ув’язнених відбувати покарання за кордоном», – йдеться у повідомленні.

У зверненні до Палати представників вона написала, що через брак персоналу у в’язницях все більше засуджених чекають вироку на волі.

Зазначається, що її попередник, відповідальний за пенітенціарну систему, уже вживав різноманітних заходів, аби до в’язниць потрапляли насамперед винні у тяжких злочинах. Наприклад, деяких засуджених достроково відправляли додому з електронним браслетом.

Читати ще: Нідерландець побив світовий рекорд, пройшовши босоніж майже 3,5 тисячі кілометрів

Зазвичай вважалося, що на волі перебувають переважно особи, які вчинили легкі злочини. Проте останнім часом почала з’являтися інформація, що серед них є водії, з вини яких у ДТП загинули люди, та засуджені за злочини сексуального характеру. Декотрі з них чекають виклику ще з грудня минулого року, але досі не пробули жодного дня у в’язниці.

Кунраді заявила, що за допомогою низки заходів планує послабити тиск на пенітенціарну систему та активно шукає тюремні камери за кордоном.

Варто додати, що за останні 20 років через малу кількість в’язнів у Нідерландах тюрем поменшало майже втричі. Водночас окремі камери використовувалися для відбуття покарання засуджених з Бельгії та Норвегії. Окрім того, багато будівель, які колись були в’язницями, переробили у центри розваг, готелі та кінотеатри.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus