USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

У невизнаному «Придністров’ї» каратимуть за вживання слова «Трансністрія». Вважають його «проявом нацизму»

5 Вересня 2024 23:18
Влада невизнаної «Придністровської республіки» прирівняла до «прояву нацизму» вживання слова «Трансністрія».

Про це пише Громадське з посиланням на NewsMaker.

Відтепер за публічне вживання слова «Трансністрія» у невизнаному «Придністров’ї» загрожує адміністративна відповідальність – до 15 діб арешту або штраф від 370 до 9 тисяч місцевих рублів (від близько 936 гривень до 22 тисяч гривень).

Читати ще: Венесуела видала ордер на арешт опозиціонера. США готують нові санкції

Президент «ПМР» Вадим Красносільський назвав це рішення «перемогою історичної справедливості».

Довідка

Трансністрією (у перекладі з румунської – «Задністря») у Румунії називають Придністров’я – регіон уздовж лівого берега річки Дністер, заселений переважно українцями (русинами) та молдованами (волохами).

Під час румунської окупації між 1941 і 1944 роками на цій території було створено Губернаторство Трансністрія. На відміну від Бессарабії та Буковини, Трансністрія формально до складу Румунії не входила. Румуни отримали від німців лише мандат на здійснення тимчасового правління та економічної експлуатації Трансністрії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus