USD 41.30 41.50
  • USD 41.30 41.50
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.70

Венесуела видала ордер на арешт опозиціонера. США готують нові санкції

Сьогодні 17:13
Суддя у Венесуелі видав ордер на арешт Едмундо Гонсалеса, кандидата від опозиції на нещодавніх президентських виборах у країні. Це сталося після запиту прокуратури, яка, як вважається, лояльна до президента Ніколаса Мадуро.

Про це повідомляє Бабель з посиланням на BBC.

Як тільки клопотання надійшло від прокуратури, суддя Едвард Брісеньо, який виносить рішення щодо терористичних злочинів у Венесуелі, задовольнив його і одразу видав ордер на арешт.

Після президентських виборів опозиційний блок Гонсалеса опублікував результати голосування, які показують, що він виграв вибори з відривом понад 30%. Саме ці дані призвели до видачі ордера на арешт.

За словами прокурора, політика звинувачують у «тяжких злочинах», зокрема, «узурпації» державних обовʼязків, фальсифікації документів, підбурюванні до непокори та саботажі системи.

Гонсалес, який переховувався після виборів, не визнає провини. Ордер на арешт опозиційного політика свідчить про посилення політичної напруженості у Венесуелі, пише BBC.

Читати ще: Верховний суд Венесуели визнав Мадуро обраним президентом

Водночас Bloomberg ознайомилося з документами, у яких йдеться про те, що США готують нові санкції проти венесуельських урядовців у відповідь на спірне переобрання Ніколаса Мадуро в липні.

Міністерство фінансів США може оголосити 15 індивідуальних санкцій проти чиновників, повʼязаних з Мадуро, які, «перешкоджали проведенню вільних і чесних президентських виборів», пише Bloomberg.

До підсанкційного списку, ймовірно, увійдуть члени виборчого органу, Верховного суду Венесуели, Національної асамблеї, а також поліції розвідки та військової розвідки.

Державний департамент США хоче накласти візові обмеження на 34 родичів урядовців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus