USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У Львові лікарі «Охматдиту» видалили десятирічному волинянину рідкісну пухлину

26 Вересня 2024 14:49
Батьки десятирічного Станіслава з Ковельського району заили на сполох та звернулися до уролога, коли помітили у сина почервоніння на статевому органі. Під час огляду лікар помітив затвердіння, тож сказав, що потрібно відстежити динаміку на УЗД.

Про це повідомляє Центр дитячої медицини «Охматдит».

Болів чи інших скарг у хлопчика не було. Через два тижні уролог скерував дитину на МРТ. Діагностика показала, що потрібне хірургічне втручання. Хлопця скерували до лікарів Центру дитячої медицини, лікарні «Охматдит».

Після усіх обстежень та аналізів команда урологів та хірургів поставила діагноз та ухвалила рішення робити операцію.

Читати ще: В око потрапив бур'ян: 17-річний волинянин опинився у лікарні після збору картоплі

Фахівці зʼясували, що у хлопця дермоїдна кіста правого яєчка. Це одне з досить рідкісних захворювань чоловічих статевих органів. Захворювання може прогресувати та вплинути на статевий розвиток дитини. Також такі утворення можуть перероджуватись у злоякісні новоутворення.

Оперували хлопця уролог Андрій Поцюрко, хірург Микола Микита, операційна медсестра Любов Горак.

Втручання минуло успішно. Опісля операції ще провели гістологічне дослідження, яке підтвердило діагноз дермоїдної пухлини правого яєчка.

Читати ще: Арахіс у легенях, магніти в стравоході та опіки від побутової хімії: волинські лікарі розповіли, із чим до них привозять маленьких пацієнтів

«Центр дуже сподобався, лікарі все пояснюють дуже доступно, можна поставити питання, які цікавлять, і отримати фахову відповідь», – розповіла мама хлопчика Наталя.

У подальшому Станіслав буде під спостереженням лікарів «Охматдиту».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus