USD 41.15 41.48
  • USD 41.15 41.48
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.46 10.58

У Луцьку відбувся концерт легендарного оркестру українського радіо

Сьогодні 12:51
Волинь стала восьмим регіоном, де відбувся благодійний концерт Заслуженого академічного симфонічного колективу з нагоди 100-річчя Українського радіо та 95-річчя оркестру.

Ювілярів привітав і відзначив перший заступник голови Волиньради Юрій Поліщук, повідомили в облраді.

Українське радіо розпочало своє мовлення 16 листопада 1924 року у Харкові. Через п’ять років мовник створив власний оркестр, який впродовж десятків років записав безліч творів української та світової класики, які збережені у фондах Українського Радіо.

«Музика, яка впродовж усіх цих років лунає з Українського радіо, підбадьорює і підтримує увесь наш народ. Впродовж цілого століття в радіоефірі українці дізнавалися найважливіші події із життя країни і знайомились із шедеврами української музики. Маю надію, що саме в ефірі Українського радіо ми почуємо повідомлення про таку довгождану перемогу», – зазначив Юрій Поліщук.

Також за неоціненний внесок у скарбницю національної музичної культури, популяризацію творів вітчизняної класичної музики, сучасних українських композиторів та шедеврів світової класики, тривалу і яскраву творчу історію він відзначив почесною грамотою голови Волинської обласної ради колектив оркестру Українського радіо та його художнього керівника, диригента, Народного артиста України Володимира Шейка.

До концертної програми, якою могли насолодитись глядачі, увійшли твори світової та української класики. Особливі емоції викликали твори Володимира Івасюка – «Водограй» та «Червона рута», які глядацька зала співала стоячи.

Читати ще: «Це прикраса самобутньої пані, яка точно знає, чого хоче»: волинська майстриня відтворила прикрасу письменниці та етнографині Олени Пчілки

Під час концерту було зібрано кошти для воїнів 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Не вдалось потрапити Показати IP Сьогодні 13:47
Концерт був безкоштовний за попередньою реєстрацією. А за тиждень до концерту реєстрація була вже закрита. В залі десятки вільних місць. Як так виходить?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus