USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.50 10.60

«Це прикраса самобутньої пані, яка точно знає, чого хоче»: волинська майстриня відтворила прикрасу письменниці та етнографині Олени Пчілки

Сьогодні 19:26
Волинська майстриня відтворила прикрасу письменниці та етнографині Ольги Драгоманової-Косач, більш відомої під псевдонімом Олена Пчілка. Йдеться про чокер – намисто, яке щільно прилягає до шиї. Прикрасу авторка виготовляла на основі світлини відомої українки.

Майстриня раніше уже відтворювала прикраси жінок роду Косачів. Про повернення моди на автентичні прикраси та що ми досі не помічали на 200-гривневій банкноті, вона розповіла ТСН.

Саме Олена Пчілка, як вважають, ввела моду на чокери з українськими орнаментами. Тож коли в Луцьку почали готувати виставу про неї, вирішили: героїня неодмінно має бути на сцені в цій автентичній прикрасі. Залишалося тільки знайти майстриню, яка виготовить чокер.

Читати ще: Жінка «з перцем»: луцький театр «Гармидер» презентував виставу «Пчілка»

Як розповіла виконавиця головної ролі Наталка Шепель, буквально за півтора тижня прикрасу виготовила відома в Луцьку волонтерка, майстриня Анна Циплюк, яка втратила на війні чоловіка – він загинув 23 січня цього року біля села Діброва Луганської області. Саме створення українських автентичних прикрас тоді стало її порятунком.

Раніше жінка вже відтворювала чокери доньок Олени Пчілки – Лесі та Ольги.

«200-гривнева купюра всім відома за тим, що на ній зображено Замок Любарта. Але з іншого боку – наша видатна Леся Українка у прикрасах», – звертає увагу майстриня.

Копію прикраси Олени Пчілки майстриня виготовляла за спеціальним станком і звіряла з оригіналом на світлині. Оскільки фото чорно-біле, кольорову гаму підбирала самостійно. Зазначає: цей чокер відрізняється від інших і багато чого розповідає про власницю.

«Це прикраса самобутньої пані, яка точно знає, чого хоче», – додала Анна Циплюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus