USD 41.10 41.45
  • USD 41.10 41.45
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.43 10.58

У Луцьку стартував опалювальний сезон. Міський голова проінспектував котельні

Сьогодні 16:00
У ході підготовки до цьогорічного опалювального сезону в Луцьку проведено великий комплекс заходів із заміни теплового обладнання, що дасть змогу економити газ та електроенергію.

У день початку опалювального сезону міський голова Ігор Поліщук побував на кількох квартальних котельнях, де завершилася модернізація, та оглянув нове теплогенеруюче обладнання, йдеться на його сторінці у Фейсбуці.

Зокрема, у співпраці з ЄБРР на семи квартальних котельнях проведено модернізацію 11 котлів, що включає заміну пальників, димососів та вентиляторів, а також заміну котлової автоматики.

Читати ще: Понад 50 тисяч волинян вже отримують субсидію на опалювальний сезон

Це дасть змогу більш ефективно експлуатувати котли в автоматичному режимі та економити орієнтовно 1,2 млн м3 газу і близько 780 тис. кВ год. електроенергії на рік. Замінено на енергоощадні 22 великих старих котли на 11 квартальних котельнях, що також дасть економію 811 тис. кВт год.
У мікрорайоні ЛПЗ доустановлено 20 ІТП. Загалом усі 350 ІТП, що є у місті, за підтримки фонду E5P оснащені автоматикою, аби люди могли отримувати максимально коректні показники та економити на оплаті за теплоносій.
У межах Проєкту енергетичної безпеки USAID на двох котельнях встановлено когенераційні установки потужністю майже 0,9 МВт. Вони даватимуть суттєву економію електроенергії, а також забезпечать споживачів цих котелень послугами на випадок блекауту.

Читати ще: Як Луцьк підготувався до опалювального сезону

На інших котельнях за сприяння міжнародних партнерів та за кошти бюджету придбано 46 різних генераторів загальною потужністюмайже 6,5 МВт. З їх допомогою у випадку блекауту зможемо підтримувати відносно комфортну температуру в помешканнях, не зливати воду із системи і не допустити, щоб люди залишилися взагалі без опалення.
У рамках інвестиційної програми ДКП «Луцьктепло» в міжопалювальний період замінено 6 км найбільш аварійних трубопроводів. Зокрема, ділянку на проспекті Перемоги, де за останні 2,5 року трапилося 15 поривів. Зараз там прокладено сучасні попередньо ізольовані труби європейського зразка.

Для підвищення мобільності та швидкого реагування на аварійні ситуації, зменшення витрат на експлуатацію транспорту, ДКП «Луцьктепло» придбало три нових автомобілі Renault Express.

Вони замінять дві старі «Газелі» та «Волгу», що споживають у 5 разів більше пального, дадуть підприємству суттєву економію та скоротять час ліквідації аварійних пошкоджень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus