USD 41.15 41.47
  • USD 41.15 41.47
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.55 10.70

Як Луцьк підготувався до опалювального сезону

Сьогодні 15:37
8 жовтня під час розширеної наради в Луцького міського голови розглядали питання підготовки теплового господарства ДКП «Луцьктепло» до роботи в осінньо-зимовий період 2024/2025 років.

Про це інформує пресслужба міськради.

Як повідомив директор підприємства Іван Скорупський, у рамках підготовки до опалювального сезону завершилися заходи, передбачені договором співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР). «Луцьктепло» дооснастили 22 насосами різного призначення на 11-ти котельнях, встановили пальникові системи, обладнали 11 котлів на 7-ми квартальних котельнях, встановили 20 ІТП на мікрорайоні ЛПЗ та влаштували систему моніторингу і дистанційного керування всіма 350 ІТП, що перебувають на балансі «Луцьктепла».

Щодо стану теплових мереж – виконано поточний ремонт 129 км мереж, проведено гідровипробування, після яких відремонтували 35 аварійних ділянок, та замінено 6 км труб на попередньо ізольовані. Наразі роботи тривають на проспекті Волі, де тепломережа замінюється в рамках співпраці з проєктом енергетичної безпеки USAID.
Читати ще: На Волині завершили всі підготовчі роботи для початку опалювального сезону

За підтримки цього ж проєкту встановлюється когенераційна установка на котельні на вулиці Зоряній, що дасть їй можливість працювати в автономному режимі. Також від проєкту енергетичної безпеки USAID «Луцьктепло» отримало достатню кількість матеріалів, щоб пройти опалювальний період, труби різних діаметрів для створення аварійного запасу та запірну арматуру.

Крім того, підприємство автоматизувало 5 центральних теплових пунктів, придбало 3 автомобілі Renault Еxpress, встановило модуль нагріву на даховій котельні, а також 12 загальнобудинкових лічильників, чим завершило оснащення житлового фонду – будинків, приєднаних до мереж підприємства.

На ДКП створено 7 аварійно-відновлювальних бригад. Всі договори на енергоресурси укладені. І наразі «Луцьктепло» готове до початку опалювального сезону, поінформував Іван Скорпуський.

Читати ще: Як Луцьк готується до нового опалювального сезону

Міський голова Ігор Поліщук звернув увагу, що заміна теплових мереж залишається важливим напрямком роботи підприємства теплопостачання. Зокрема, сьогодні було підписано договір з ЄБРР, у рамках якого також будуть надані кредитні кошти на заміну значної кількості мереж у нашому місті.

«Абсолютна більшість мереж – радянського періоду. Вони зношені, їх необхідно замінювати, щоб пуски опалювального сезону проходили плавно, без клопоту для людей, без незручностей, сильні зимові морози не створювали нам аварійних ситуацій і всі наші жителі були в теплі», – підкреслив міський голова.

Ігор Поліщук також наголосив керівнику ДКП «Луцьктепло» на необхідності підготувати достатню кількість укомплектованих ремонтних бригад, щоб максимально оперативно ліквідовувати аварійні ситуації під час пуску тепла в будинки лучан.

Читати ще: У Луцькій громаді підвищать тарифи на опалення: кого це стосується
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus