USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.56 10.75

У Луцьку розпочався XХI фестиваль «Стравінський і Україна»

Сьогодні 20:42
Сьогодні у Палаці культури міста Луцька відбулось відкриття XХI музичного фестивалю «Стравінський і Україна».

Про це повідомили у міській раді.

Фестиваль був заснований далекого 1994 року, і його головною метою є популяризація і дослідження творчості Ігоря Стравінського, вивчення його зв’язків з Україною, демонстрація кращих зразків світової та української музичної класики, позитивних тенденцій у розвитку національної культури, культурне та естетичне виховання молоді на кращих здобутках світового і національного мистецтва.

Участь у відкритті фестивалю взяла заступник міського голови Ірина Чебелюк.

Звертаючись до присутніх, вона наголосила, що уже багато років поспіль цей фестиваль проводиться для вшанування людини зі світовим іменем, людини, яка прославила України, для збереження і підсилення творчого доробку волинського краю. «Творчість Стравінського – це особливий спадок, тож впевнена, що у цій залі присутні люди, які точно знають і розуміють, наскільки це важливо і цінно для Волині. Необхідно проводити такі заходи і не забувати те, що дано нам історією», – зауважила вона.

Читати ще: У Луцьку вчителів привітали з професійним святом

Ірина Чебелюк зазначила, що Україна – це європейська держава, а Луцьк є фактично першоджерелом Європейського Союзу, адже тут майже 600 років тому відбувся з’їзд монархів. «Ми маємо дбати про збереження української культури. Світових надбань тих творців, які жили і працювали у нашій країні. Дякую людям, які дбають про це, і ми щороку можемо проводити фестиваль. Сьогодні буде особливий вечір, особлива творчість і ви насолодитеся музикою. Хоча ми зараз переживаємо складні часи, але сподіваємося, що незабаром здобудемо омріяну перемогу. Тоді такі фестивалі вийдуть за межі залів і будуть наші творчі колективи ділитися своїми надбаннями вільно за кордоном», – додала вона.

Для глядачів твори Йоганна Себастьяна Баха звучали у виконанні львів’янок Олени Мацелюх, Ольги Стрілецької, Єви Куліковської та академічного камерного оркестру «Кантабіле».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus