USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.77

У Луцьку ухвалили стратегії розвитку молоді та реалізації молодіжної політики

Сьогодні 14:12
Затвердили Стратегію реалізації молодіжної політики в Луцькій міській територіальній громаді до 2027 року та Стратегію розвитку молоді Луцької міської територіальної громади до 2027 року.

Відповідне рішення було ухвалено 28 серпня на сесії Луцької міської ради.

Ці дві стратегії розробили протягом 2023-2024 років. До роботи залучили широке коло громадськості, представників громадських організацій, молодіжних центрів, молодіжної ради при Луцькій міській раді, вчительсько-викладацького та учнівсько-студентського складу навчальних закладів, експертів у галузі молодіжної політики.

Читати ще: Безпека, кар’єра і здоров’я: в Луцьку обговорили стратегії розвитку молоді та реалізації молодіжної політики

Мета Стратегії реалізації молодіжної політики – створення можливостей для молоді, яка проживає в Луцькій громаді, бути конкурентоспроможною, набувати необхідних компетенцій, брати участь у житті громади.

Мета Стратегії розвитку молоді – формування якісного середовища для всебічного розвитку молоді, що проживає в громаді, та посилення інституційної спроможності молодіжної екосистеми.

Обрано пріоритетні напрямки стратегій.

І. Забезпечення безпеки молоді у всіх її проявах:

- формування безпечного середовища;

- посилення життєстійкості молоді.

ІІ. Профілактика захворювань, підтримка та збереження здоров’я, популяризація фізичної культури, активності та спорту серед молоді:

- підвищення обізнаності про важливість профілактики захворювань і підтримання ментального здоров’я підлітків та молоді;

- формування системного підходу до культури підтримки, профілактики й раннього діагностування фізіологічних захворювань;

- забезпечення сталого підходу до занять фізичною культурою та спортом серед молоді.

ІІІ. Розвиток молодіжного підприємництва, закріплення засад підприємницької культури, сприяння працевлаштуванню та якісному кар’єрному зростанню серед молоді:

- формування молодіжної підприємницької екосистеми;

- підвищення якості людського капіталу молоді через формування комплексного міжгалузевого неформального освітнього простору в сфері молодіжного підприємництва у громаді;

- реалізація ініціатив з профорієнтаційного розвитку, кар’єрного зростання та розвитку самостійності.

IV. Розвиток культурного процесу та зміцнення мистецького потенціалу громади й участь у ньому молоді:

- залучення молоді до локального творчого процесу;

- розширення можливостей та напрямів використання творчого потенціалу молоді громади;

- підвищення обізнаності молоді про національний культурний код і забезпечення сталої інтеркультурної взаємодії в рамках громади.

V. Підвищення громадянської та особистісної спроможності молоді громади й формування партисипативного молодіжного середовища:

- сприяння підвищенню громадянської активності молоді шляхом долучення до ухвалення рішень і використання принципів партисипації;

- сприяння розвитку особистісної спроможності молоді в контексті викликів і загроз зовнішнього середовища.

Із Стратегією реалізації молодіжної політики у Луцькій громаді до 2027 року можна ознайомитися за посиланням. Стратегія розвитку молоді Луцької громади до 2027 року – тут.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus