USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.45 41.70
  • PLN 10.30 10.46

У Луцьку презентували проєкт майбутнього «Хаб Ветеран»

Сьогодні 17:32
На базі Луцького національного технічного університету за участі міського голови Ігоря Поліщука, його заступника Ірини Чебелюк, військових, ветеранів, науковців, дизайнерів та громадськості презентували проєкт майбутнього ветеранського хабу, який облаштують на вулиці Климчука Сергія.

Про це повідомили у Луцькій міській раді.

Це буде двоповерхова будівля з усіма необхідними кімнатами та кабінетами для ветеранів. Тут розміщуватимуться конференц-зала, адміністративні приміщення, тренажерна зала, кабінети спеціалістів, ліфти для маломобільних груп населення. Перед кожним кабінетом встановлять таблички з шрифтом Брайля. На вулиці побудують парковку, дитячий і спортивний майданчики та відкритий простір для проведення дозвілля на вулиці.
Керівник ветеранського хабу Тарас Сасовський розповів, що ветерани в своєму центрі зможуть отримати усі необхідні соціальну та юридичну допомогу, поспілкуватись з психологами, зайнятись спортом. «Ми хочемо, щоб людина в одному місці отримала максимальний комплекс послуг, – сказав він. – У містах – мільйонниках в Україні вже працюють подібні хаби, але такої концепції та комплексного підходу, як у нас, немає. Ми можемо бути попереду всіх».
Луцький міський голова Ігор Поліщук під час виступу зазначив, що сьогодні немає необхідності когось переконувати у створенні такого ветеранського простору.

Читати ще: У Луцькій громаді офіційно створили хаб для роботи з ветеранами війни

«Це – вимога часу, це те, чого потребують наші військові. Ми з керівником хабу Тарасом Сасовським та ветеранами мали своє бачення хабу, переймали досвід в інших містах. Можливо, після сьогоднішнього спілкування ті чи інші послуги, які ми запланували, будуть менш затребувані. Можливо, потрібно буде передбачити нові.

Вивчаючи досвід інших міст, зіштовхнулись з тим, що багато таких ветеранських хабів дуже часто пустують. Це означає, що десь не вгадали з комплексом послуг та функцій, що вони не збігаються з очікуваннями ветеранів.

Хочемо зробити так, щоб наш ветеранський хаб був активним, щоб там було життя», – сказав міський голова.
Ознайомитись з попереднім проєктом та дизайном окремих приміщень можна за покликанням:

Реконструкція адміністративної будівлі, А-2 та адміністративної будівлі

«На жаль, не всі ветерани та їхні рідні змогли побувати на презентації проєкту. Тож ми вирішили врахувати конструктивні побажання та пропозиції кожного, щоб створити комфортні умови перебування у хабі та надання пакету необхідних послуг», – підсумував Ігор Поліщук.
Волинян запрошують до обговорення та надання пропозицій:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdND9V14amgDOlhj2nIgqYK8qGM-_DkV59Fo4Eqjf9kG5p2dw/viewform
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus