USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.45 41.70
  • PLN 10.75 10.85

У Луцьку презентували книгу про ядерне роззброєння України

Сьогодні 10:56
У Луцьку народний депутат України Юрій Костенко презентував книгу «Історія ядерного роззброєння України». Сам автор свого часу був керівником урядової делегації України на переговорах із РФ щодо ядерного роззброєння, тож знає всі тонкощі тих подій та вирішив поділитися ними з іншими.

У стінах історичного факультету Волинського національного університету імені Лесі Українки відбулася презентація книги, автором якої є колишній міністр охорони довкілля та ядерної безпеки Юрій Костенко. Завітали ознайомитися з виданням і викладачі, і студенти, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Книга містить відомості з відкритих та закритих документів, публікації ЗМІ, фотоматеріали та біографічні дані учасників процесу роззброєння. Як запевняє автор, прочитавши її, ви знайдете відповідь на головне питання, яке турбує кожного українця вже багато років: хто таки винен у тому, що Україна віддала ядерну зброю?

Читати ще: Військовий Богдан Пташник презентував у Луцьку книгу про життя після ядерної війни

«Стратегію ядерного роззброєння України розробляли російські спецслужби. Вони робили це ще до розпаду Радянського Союзу. Якраз вони проробляли шляхи, яким чином ядерна зброя опиниться вже в незалежних державах і як передати її в руки Росії. Я можу сказати, що головною причиною тут є так званий менталітет людини, яка все життя виконувала вказівки Кремля й інше не мислила», – коментує Юрій Костенко.

Він свого часу займав посаду керівника урядової делегації України на переговорах з РФ щодо ядерного роззброєння, а також із 1992 до 1993 року був головним ініціатором розробки всіх документів Верховної Ради з ядерного питання. Тож, зі слів автора, написати книгу йому було неважко, адже всі тонкощі тогочасної роботи добре знає.
Читати ще: Прорив: учені створили перший у світі прототип ядерного годинника

Після презентації всі охочі мали змогу поспілкуватися з автором. Студенти з захопленням цікавилися історією написання книги, особистими поглядами Юрія Костенка на політику та ситуацію з втратою Україною ядерної зброї.

«Нам потрібно зробити висновок для наступних поколінь, щоб не допускати помилок у майбутньому, адже те, що Україна втратила статус ядерної держави, вирішило долю нашої країни на багато десятиліть уперед», – вважає студент Дмитро Шабала.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus