USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.46 10.64

У Луцьку покарали працівників ТЦК та командира взводу, які допомагали ухилянтам уникнути служби

Сьогодні 13:04
У Луцьку судили групу осіб, які брали гроші за непритягнення ухилянтів до відповідальності та зняття їх з розшуку. Серед обвинувачених – командир взводу однієї з військових частин та службові особи обласного і міського ТЦК та СП.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду.

Волиняни Людмила Г., Максим Г. та Микола В. об’єдналися в злочинну групу. Вони організували корупційну схему з вимагання грошей від чоловіків призовного віку, які після отримання повісток не зʼявилися до ТЦК. Користуючись службовим становищем, особи обіцяли допомогти зняти військовозобовʼязаних з розшуку. Це давало змогу останнім ухилитися від призову та уникнути відповідальності.

Читати ще: Молода волинянка, яка за 5500 доларів переправляла ухилянтів за кордон, отримала сім років тюрми

Організатором схеми був один із працівників ТЦК. Він отримував від працівників Луцького управління поліції інформацію про перебування осіб у розшуку. Його та двох спільників затримали 15 травня під час отримання хабара у 3000 доларів США.
Загалом, за даними слідства, учасники групи одержали 6000 доларів. Під час проведення обшуків у них вилучили гроші, мобільні телефони, службову документацію та «чорнові» записи.

Читати ще: За $5500 переправляли ухилянтів за кордон: у Луцьку судять трьох людей
Обвинувачених судили за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368, тобто за одержання неправомірної вигоди службовими особами, які об’єдналися в групу. Підсудні уклали угоду з прокурором про визнання вини.

Суд призначив трійці злочинців штрафи: командиру взводу – 79 900 гривень, працівниці ТЦК – 51 000 гривень, організатору групи – 127 500 гривень.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучани Показати IP Сьогодні 13:32
там ще таких багато.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus