USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Молода волинянка, яка за 5500 доларів переправляла ухилянтів за кордон, отримала сім років тюрми

17 Серпня 2024 22:36
Сім років ув’язнення з конфіскацією майна отримала ковельчанка, яка переправляла ухилянтів за кордон.

Про це йдеться у вироку Ковельського міськрайонного суду.

Як встановило слідство, 27-річна Тетяна М. організувала злочинну схему щодо переправлення через кордон чоловіків призовного віку. Відомості таких було внесено в систему «Шлях». Відтоді вони вважалися водіями, які здійснюють міжнародні перевезення, що дозволяло безперешкодно виїжджати за межі України. За свої послуги обвинувачена просила 5500 доларів.

Жінку затримали у червні минулого року під час переправлення чоловіка через кордон на пункті пропуску «Угринів» Львівської області. Тоді вона отримала кошти і надала «клієнту» поради, як діяти під час перетину кордону.

Під час обшуків у неї виявили гроші в різній валюті, банківські картки, комп’ютерну техніку та печатки ФОП.

Читати ще: За $5500 переправляли ухилянтів за кордон: у Луцьку судять трьох людей

Обвинувачена провину повністю визнала. Як заявила, їй зателефонував чоловік і сказав, що йому потрібно виїхати за кордон. Тому організувала збір документів, зареєструвала його у системі «Шлях» і вони 23 червня торік мали виїхати за кордон.

За послуги отримала 5500 доларів. Військовозобов’язаний був водієм, а вона – пасажиркою. Обвинувачена навіть дала в користування свій автомобіль Volkswagen.

Читати ще: 4,5 тис. доларів з ухилянта: волинянин зі спільником організували схему незаконного перетину кордону

Суд кваліфікував дії ковельчанки за ч. 3 ст. 332 КК України, тобто як організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон із корисливих мотивів. Обвинувачена – раніше не судима, не одружена, не працевлаштована, має малолітню дитину.

У підсумку суд визнав Тетяну М. винною та призначив їй позбавлення волі на сім років з конфіскацією всього майна.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus