USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.66 10.80

У Луцьку перекрили газ жінці, яка в суді оскаржила борг за доставку

Сьогодні 08:10
Лучанка перестала платити за доставку газу, бо ж мала докази того, що труби до помешкання її сім’я прокладала за власні кошти. Але поки Ганна Дубицька судилася з газовиками, ті опломбували стояк і взагалі перекрили постачання блакитного палива.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Ганна Євгенівна показала опломбований стояк. Уже місяць, як жінці перекрили газ. Це сталося в той час, коли лучанка подала на газовиків до суду, щоб оскаржити платіжки за доставку.

«Мене настільки принизило те, що з нас роблять таке бидло, що з нами ніхто не рахується. Я ж економіст, вмію працювати добре. Я все це вирахувала правильно», – прокоментувала лучанка.

Читати ще: Показник лічильника зріс на тисячу кубів після перевірки: жителька Володимира судиться з газовиками за борги

Жінка працювала економістом і ревізором. Тепер на пенсії взялася вивчати газове законодавство. Вона показала документи й чеки, де вказано, як батьки за свої гроші купували і прокладали до будинку газові труби, підключали газопостачання. Земля теж належить їй, бо є приватизованою. Спочатку жінка платила за доставку газу, а з 2023 року припинила.

«Стали мене тероризувати, що відключать, бо не платила за транспортування, а тільки за сам газ. Це тому, що я знаю, що в ціну газу входить транспортування по магістральних трубах. Магістральні – це основні труби, а допоміжні – це труби, які куплені за мій кошт. При моїй пенсії у 2100 гривень, я сплачувала 500 гривень за транспортування. Це нормально?» – розповіла Ганна Дубицька.

Як тільки подала на «Волиньгаз» до суду, аби визнали нарахований борг за доставку незаконним, газовики відкликали свою вимогу. Також просили суддю закрити справу.

«Вони скасували мені борг. Вони знайшли крайнього (а людина вже звільнилася), повісивши на нього те, що не заключив зі мною договір. Вони визнали, що неправомірно з мене брали оплату», – зазначила лучанка.

Читати ще: Представник «Нафтогазу» не прийшов: лучанка в суді оскаржує платіжки

Але не встиг суд винести рішення, як газовики приїхали під хату. Мовляв, у жінки витік газу, тому треба перевірити. Лучанка газовиків не пустила, попросивши документи про необхідність перевірки.

«Газовик якоюсь лампою там заміряв, а лампа зашуршала. Каже: «Дивіться, у вас шуршить». Я відповіла, що знаю, що це все замовлено», – пригадала жінка.

Зі слів лучанки, через кілька годин газовики знову приїхала. Жінка вже покликала сусідку, бо та колись працювала в газовій службі. Зрештою, газовий стояк опломбували, але пообіцяли, що до кінця дня включать газ. Втім цього не сталося.
Волинська філія «Газорозподільних мереж України» запевняла, що газовики діяли виключно в межах своїх повноважень і з дотриманням законодавства. Нібито ті проводили обстеження відповідно до затверджених графіків.

Уже через кілька днів Ганна Євгенівна виграла в суді першої інстанції справу про борг за доставку газу. Суддя Луцького міськрайонного суду Віталій Ковтуненко визнав його незаконним.

«Вимогу начальника Луцького відділення АТ «Волиньгаз» Бонюка Дмитра Михайловича про наявність заборгованості Дубицької Ганни Євгенівни в сумі 4381 гривень, а також 509 гривень нарахування в місяць, визнати протиправними та скасувати», – зачитав рішення Віталій Ковтуненко.

Читати ще: «До Європейського суду піду. Це справа принципу»: волинянка після перевірки лічильника два роки судиться з газовиками

А ось чи відновлять жінці газопостачання? Ганна Євгенівна вже заявляла в поліцію. Суддя Алла Полюшко зобов’язала правоохоронців відкрити кримінальну справу й розслідувати ймовірне заподіяння шкоди. Ганна Дубицька каже: завжди готова до діалогу із газовиками.

За детальнішою інформацією журналісти звернулися до поліції та волинської філії газових мереж.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Правда Показати IP Сьогодні 09:27
Волиньгаз сам в боргах по вуха і програв суди і ще і велику пеню має сплатити,бо "крали"безбожно(де коротя?),а тероризують пенсіонерку...вир...
психіатр до Правда Показати IP Сьогодні 10:39
Хто власник газопроводів??????? ото то!!!!!!
Василь Показати IP Сьогодні 09:46
Тепер газовики будуть вилазити зі шкіри і провадити терор проти клієнта-адже за цією справою можуть піти інші судові позови.
Анонім Показати IP Сьогодні 09:48
Газовики, як і тецекашники - геноцидники народу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus