USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

У Луцьку на Карпенка-Карого відремонтували половину проблемної ділянки каналізаційного колектора

30 Липня 2024 11:46
На вулиці Карпенка-Карого КП «Луцькводоканал» завершив ремонт першої половини найбільш проблемної ділянки каналізаційного колектора, від роботи якого залежить водопостачання та водовідведення в оселях 70 тисяч споживачів, а також безпека учасників дорожнього руху.

Як нагадують у міськраді, це саме та ділянка ремонту, яка пролягала через проїжджу частину. Несправність колектора несла загрозу життю мешканців громади через безпеку водовідведення, пошкодження транспорту та була чинником багатьох аварій на мережах.

Читати ще: Ремонт за 49 мільйонів: чому ламають асфальт і розкопують дорогу на Карпенка-Карого в Луцьку

Як показав перебіг проведення ремонтних робіт – частина старого колектора фактично провалилась, оскільки товщина труби залізобетонного колектора стала в 10 разів тоншою. Планово товщина становить – 10 см, а під час виконання ремонтних робіт сягала близько 1 см. Уся конструкція трималась лише завдяки ґрунту.

Від початку червня і до середини липня за півтора місяці були виконані всі роботи на першій половині проблемної ділянки. Нині труба колектора санована, все герметично закрите відповідно до стандартів. Упродовж двох днів тривали асфальтно-відновлювальні роботи для відкриття руху проїжджою частиною.

Зараз КП «Луцькводоканал» в рамках заходів щодо ремонту каналізаційного колектора виконує роботи на іншій ділянці. Це теж непроста локація під шляхопроводом, через яку іде низка доріг і яка є складнішою з технічної точки зору через те, що пропускає більше стоків.

Читати ще: Реконструкція напірного каналізаційного колектора: «Луцькводоканал» та ЮНІСЕФ посилюють співпрацю

Аби убезпечити лучан від проблем із водовідведенням та водопостачанням «Луцькводоканал» виконає роботи якнайшвидше, аби вже у вересні завершити ремонт коректора. Як нагадують, ділянка ремонту колектора безперебійно працювала завдяки тимчасовій лінії перекачки, через яку транспортувалися усі каналізаційні стоки поверх ґрунту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus