USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.45 10.60

Реконструкція напірного каналізаційного колектора: «Луцькводоканал» та ЮНІСЕФ посилюють співпрацю

Сьогодні 20:05
КП «Луцькводоканал» продовжує співпрацю з міжнародними організаціями для покращення якості надання послуг. Нещодавно під час зустрічі з представниками Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) було підписано обмінний лист. Загальна сума гранту для проєкту у межах співпраці складатиме понад 15 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Один із трьох компонентів співпраці – проєкт реконструкції каналізаційного колектора на вул. Цегельна, який проходить в зоні впливу на заповідник місцевого значення «Гнідавське болото». Цей захід спрямований на забезпечення і збереження екології, адже заповідник має вплив на нашу громаду. Оскільки питання екології – це питання нашого майбутнього і майбутнього наших дітей, ЮНІСЕФ підтримає фінансування та реконструкцію напірного каналізаційного колектора на вул. Цегельна у Луцьку.
Колектор розташований вздовж вул. Цегельної і річки Стир біля проїжджої частини. Він був збудований ще за радянських часів із залізобетону і сталі. Експлуатаційний термін роботи сталевих трубопроводів, з яких частково збудований вказаний колектор, становить 25 років. При фактичному терміні експлуатації колектора понад 45 років та під постійною дією агресивного середовища відбувалися активні корозійні процеси, що призвело до повного руйнування поверхні трубопроводів і, відповідно, самовільного розливу стоків на дорожнє покриття та прибережну смугу річки Стир. Протягом 2023 року зафіксовано 17 виїздів аварійних бригад для локалізації та подальшої ліквідації витоків стоків. Таким чином, стан каналізаційного колектора унеможливлює його подальшу експлуатацію та може призвести до виникнення надзвичайної техногенної ситуації, а також забруднення навколишнього природного середовища.
Читати ще: Аномальна спека і тарифи: як «Луцькводоканал» дає раду викликам гарячого літа

Ще один компонент співпраці – створення науково-просвітницького історичного простору про появу централізованого водопостачання в Луцьку. Мета проєкту – виховання у дітей та молоді правильного розуміння важливості води та екології. Цей крок вкрай потрібний для «Луцькводоканалу», оскільки сприяє підняттю рівня свідомості та відповідальності в громаді. Крім цього, це один із напрямків роботи ЮНІСЕФ у світі. Завдяки тому, що у нас збереглася перша станція водоочистки, збудована у 20-х роках минулого століття, на її базі може виникнути науковий простір для екскурсій, щоб діти та молодь могли побачити, якими були технології в минулому і як це працює зараз.
Читати ще: Де можна перевірити якість води з крана в Луцьку

Крім цього, у межах співпраці передбачені інші технічні компоненти для покращення окремих процесів роботи «Луцькводоканалу», зокрема придбання обладнання для моніторингу (витратомірів стічних вод з передачею даних до системи SCADA) для покращення роботи каналізаційної системи.
ЮНІСЕФ працює у 190 країнах, щоб охопити найуразливіших дітей та молодь, які потребують допомоги, аби зберегти їхні життя, захистити права та запобігти шкоді. ЮНІСЕФ дбає про збереження дитинства дітей, в якому вони будуть захищеними, здоровими та освіченими, і дати їм рівні можливості реалізувати свій потенціал, щоб вони могли зробити світ кращим. ЮНІСЕФ завжди був голосом світу для дітей та молоді. Організація залучає та підтримує молодь, щоб вони впливали на прийняття рішень, які визначають їхнє життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Обама Показати IP Сьогодні 20:18
Коли припиниться дикий нічний та ранковий сморід у Луцьку, до трупно - фекального вже додався запах смаженого гівна !!!
Луцьк Показати IP Сьогодні 21:14
Ніби-то всі в курсі у владі - але ніхто нічого не робить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus