USD 41.50 41.85
  • USD 41.50 41.85
  • EUR 41.60 41.85
  • PLN 10.50 10.70

У Луцьку чоловіка засудили за замах на ексміліціонера: «Я захищав свою дружину і не наніс потерпілому жодної шкоди»

28 Січня 2024 10:06
Ексміліціонер Микола Пришко заявив, що колишня дружина, яка не хотіла ділитися грошима з продажу спільного будинку, замовила його вбивство. Мовляв, жінка під виглядом покупців підіслала кривдників. Чоловіка поранили, а один із підозрюваних отримав вирок за умисне вбивство.

За словами ексдружини Наталії Пришко, яка нині проживає за кордоном, розлучення було складним, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Ми розлучалися правдами і неправдами, тому що більше терпіти не можна було ті регулярні побої, ті крики. Ви просто не уявляєте. Я сиділа, а він закидав мене назад і душив», – розповідала крізь сльози про подружнє життя Наталія Пришко.

Читати ще: Жертва замаху дружини і тещі чи корупціонер? Тривають суди у справах волинського ексміліціонера

Колишнє подружжя домовилося, що будинок у Тарасовому – на продаж, а гроші – навпіл. Реалізацією дому зайнялася жінка. Вона виставила будинок за 100 тисяч доларів.

За словами Наталії Пришко, її колишній чоловік перешкоджав ріелторам і сварився з потенційними покупцями, бо насправді не мав наміру продавати будинок. А коли на огляд дому прийшли Ігор і Тамара Ізотові з Рівного між покупцем і власником виникла бійка.

«Те, що він вийшов на вулицю, його спасло. На вулиці він отримав три ножові поранення. Але разом із тим він зумів вибити цей ніж. І це спасло йому життя. Він почав кричати, сусіди при цьому були і вони (нападники, – ВН) втекли», – прокоментував адвокат Юрій Максимчук.

Микола Пришко написав заяву до поліції. Чоловік заявив, що його замовила ексдружина, щоб не ділитися грошима за будинок. Саме тому жінка нібито підіслала Ізотових під виглядом покупців.

Своєю чергою, Ігор Ізотов на попередніх засіданнях розповідав, що бійка почалася після його слів дружині: «Дивись, як живуть корупціонери». Напевно, таким чином він натякав на скандальну історію. Кілька років тому в департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України повідомили, що зафіксували факт відмивання грошей через фіктивний ремонт службових автомобілів. У ЗМІ писали, що до цього можуть бути причетні тоді ще керівник відділу забезпечення автотранспортом ГУНП у Волинській області Микола Пришко та його теща Софія Бабиляс, яка виступала ФОПом, в якого замовляли ці фіктивні послуги.

Біографія в підозрюваного – не бездоганна.

«У нього було вбивство. Він вбив рідну тітку. При тому було нанесено, наскільки мені відомо, 70 ножових ударів і перерізано горло», – наголосив адвокат Юрій Максимчук.

Після цього був розбійний напад. І ось тепер за сутичку в будинку ексміліціонера, що сталася в 2021 році, Ігор Ізотов отримав вирок – 10 років позбавлення волі за завершений замах на умисне вбивство.

«Призначити йому покарання у виді 10 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного на праві приватної власності майна. На підставі частини 2 статті 20 пункту 1 частини 1 Кримінального кодексу України варто застосувати до Ізотова Ігоря Олеговича примусові заходи медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги», – зачитала вирок суддя Алла Полюшко.
Чоловік вважає таке покарання несправедливим. Він переконаний, що не наніс потерпілому жодної шкоди.

«За те, що захищав свою дружину, і навіть не наніс потерпілому жодної шкоди, яка загрожувала би його життю і здоров’ю, я отримав такий строк. Це просто жахливо. Я не наніс потерпілому жодної шкоди. Потерпілий чотири рази змінював свої покази. І я при тому отримав 10 років позбавлення волі. Вибачте, але це нонсенс. Звичайно, буду подавати апеляцію, касацію, а потім – на європейський суд про відшкодування моральної шкоди», – зазначив Ігор Ізотов.

У кожного в цій історії – своя правда. Потерпілий переконаний, що його ледь не вбили з подачі ексдружини, а обвинувачений вважає, що ексміліціонер залучив свої зв’язки, щоб засадити його в тюрму.

Однак серед доказів у матеріалах справи – переписка з телефону Ізотова. Він листувався з абонентом, підписаним як Наталі Пришко. Остання ділилася з підозрюваним інформацією про Миколу Пришка та будинок. Наприклад, писала: «Там забор з каміння, легко по ньому лізти. А перші білі двері ніколи не закриті на ключ. Чотири сходинки і вхідні двері, то ці – закриває».

Як відомо, Ігор Ізотов ніде офіційно не працював. Однак слідчі в його телефоні знайшли дивний запис: 8700 доларів переведено в гривні й розписано, скільки піде на віддачу боргів, скільки – на їжу на рік, скільки – на одяг та інше.

І насамкінець виникає питання: чому подружжя, яке, очевидно, не мало значних коштів, приїхало на огляд будинку за 100 тисяч доларів із Рівного до Тарасового?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Микола Показати IP 28 Січня 2024 10:13
той бувший міліціонер би*ло кончене, жив за рахунок хабарів і зловживань
Микита Показати IP 28 Січня 2024 13:10
Я думаю, буде в цієї історії продовження.(сядут все))))
ЗнайЮ Показати IP 28 Січня 2024 14:37
В суддів навіть не викликає здивування, що в екс-міліціонера такий будинок.
Клава Показати IP 29 Січня 2024 05:13
це все - димова завіса, аби не відповідати за ремонт тещею патрульних авто..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus