USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.45

У Луцькому зоопарку хочуть встановити сонячні панелі

Сьогодні 21:08
Над містечком левів у Луцькому зоопарку планують встановити сонячні панелі.

Зараз тут є генератори, які забезпечують роботу під час перебоїв з електроенергією. Проте, за словами директорки підприємства Людмили Денисенко, встановити сонячні панелі тепер на часі, адже більшість тварин дуже теплолюбні, пише misto.media.

«Для панелей вже є готове місце. Ідеально підійшло б відбудоване лев’яче містечко. Його дах вище, там немає дерев чи чогось, що перешкоджало б сонячним променям. І по суті це уже гладка поверхня, готова для встановлення фотомодуля», – зазначила Людмила Денисенко.

Читати ще: Як волинянам отримати пільгове кредитування під 0% на сонячні панелі й вітрові установки

Щодо точної кількості панелей, то в зоопарку з цим питанням ще не визначилися.

«Ми почали з того, що розраховуємо добову та місячну норми використання електроенергії, – каже директорка зоопарку. – Було б добре, якби сонячні панелі перекрили хоч половину потреби»

Людмила Денисенко каже, що для фінансування проєкту треба шукати грантові кошти. Можливо, частину грошей виділять із міського бюджету, частину витрат покриє зоопарк. Розглядають варіант співфінансування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus