USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Як волинянам отримати пільгове кредитування під 0% на сонячні панелі й вітрові установки

25 Липня 2024 06:16
З 20 липня в Україні розпочали працювати програми для підвищення енергонезалежності населення. Йдеться про пільгове кредитування під 0% на сонячні панелі й вітрові установки для приватних домогосподарств.

Про умови та механізми отримання кредиту поінформували у Волинській ОВА за результатами зустрічі з представниками банків Волині.

Як поінформував заступник начальника філії Волинське обласне управління АТ «Ощадбанк» з роздрібного бізнесу Анатолій Чаблук, програма енергоефективності домогоподарств передбачає компенсацію відсоткової ставки впродовж 10 років. Максимальна сума кредиту складає 480 тис. грн, мінімальна – 100 тис. грн. Кошти надаються цільово на придбання та встановлення гібридної системи електропостачання. Термін кредитування варіюється від 12 місяців до 120 місяців та обирається позичальником в залежності від фінансових можливостей.

Читати ще: Шмигаль анонсував роздачу грошей на встановлення сонячних панелей: хто може отримати

Кредит надається шляхом перерахунку кредитних коштів на рахунок продавця чи постачальника цього обладнання. Відсоткова ставка – нуль, разова комісія передбачена у розмірі 1,5 %.

Слід зазначити, що у вимогах чітко визначена номенклатура обладнання, яке підпадає під державну компенсацію. Так, йдеться про придбання та встановлення комплекту гібридної системи електропостачання, а саме: сонячні батареї, вітрові установки потужністю від 1 до 10 кіловат. В цей комплект обов’язково має входити гібридний інвертор та установка зберігання енергії, тобто акумулятор.

Щодо необхідних документів, то це: паспорт, ідентифікаційний код, довідка про доходи чоловіка й дружини, довідка про несудимість та документи на обладнання, яке купуватиметься.

Читати ще: Лікарні Волині отримали сонячні панелі від Європейської комісії

Обов’язково позичальник має бути власником домогосподарства, на своє ім’я мати відкритий особовий рахунок абонента електромережі. А загальна площа допогомподарства не повинна перевищувати 250 кв. м. Сюди враховується житловий будинок та інші додаткові житлові споруди на території земельної ділянки. Вік – від 21 до 60 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Андрій Показати IP 25 Липня 2024 09:55
з такими умовами хай самі ставлять.....
Людина до Андрій Показати IP 29 Липня 2024 10:10
а що вам не подобається в умовах?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus