USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.73

У луцькому терцентрі соціального обслуговування запрацювало відділення денного перебування

Сьогодні 19:23
Сьогодні, 22 серпня, відбулося відкриття відділення денного перебування в територіальному центрі соціального обслуговування Луцької міської територіальної громади.

У заході взяли участь міський голова Ігор Поліщук та заступник міського голови Ірина Чебелюк, інформує пресслужба міськради.

Міський голова Ігор Поліщук зазначив, що відкриття відділення денного перебування є важливим етапом у реалізації соціальної політики громади і забезпеченні високих стандартів соціального обслуговування.

«Наш територіальний центр вже багато років надає послуги різним соціальним категоріям громадян, проте довгий час проблемно було надавати певні види послуг. На сьогодні центр пристосований для людей з інвалідністю, у тому числі тих, хто пересувається на кріслах колісних, людей старшого віку, людей з когнітивними розладами. В центрі можна перебувати 30 днів на рік. Тут працюватимуть такі спеціалісти: масажист, психолог, юрисконсульт, медичний працівник, представник департаменту соціальної та ветеранської політики, також надаватиметься триразове харчування», – наголосив Ігор Поліщук.
Читати ще: Переживають уже другу війну: в луцькому терцентрі ветерани отримали продуктові набори

Для реалізації проєкту було проведено реконструкцію та перепланування частини першого поверху територіального центру. Оновлення відповідало нормам ДБН та було спрямоване на забезпечення належного доступу для всіх категорій отримувачів послуг. Значну частину коштів для виконання ремонтних робіт було виділено з міського бюджету, а також залучено фінансування від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».
Ремонтні роботи розпочалися ще в лютому 2022 року, але через початок повномасштабного вторгнення Росії в Україну їх було тимчасово призупинено. Відновлення робіт розпочалося в 2023 році і завершено в серпні цього року.

Читати ще: «У кожного – своя історія». Директорка луцького терцентру – про підопічних, будинок для безхатьків і роботу у воєнний час

Послуга денного догляду включає комплекс заходів, що здійснюються протягом робочого дня і спрямовані на забезпечення життєдіяльності осіб, які частково втратили здатність до самообслуговування. Заходи, що складатимуть зміст послуги денного догляду, залежатимуть від групи рухової активності отримувача соціальної послуги, і варіюватимуться від спостереження за станом здоров’я, організації дозвілля, харчування та сну, до допомоги у пересуванні, допомоги у прийнятті їжі, наданні санітарно-гігієнічної допомоги (допомоги при вдяганні, роздяганні, вмиванні, користуванні туалетом тощо).

В новому відділенні працюватимуть фахівці різного профілю, включаючи психолога, фахівця з фізичної реабілітації, ерготерапевта та масажиста (за показаннями).
Наразі з числа одержувачів соціальних послуг терцентру 1174 особи мають групу інвалідності, з яких 61 особа пересувається на кріслах колісних. Це свідчить про актуальність та необхідність таких соціальних ініціатив для покращення якості життя вразливих верств населення.

Також сьогодні у терцентр запросили сім’ї загиблих на війні жителів громади, щоб ще раз вшанувати їхню пам’ять. До присутніх звернулася Ірина Чебелюк.

Читати ще: Не всі люди безхатченки, але всі безхатченки – люди: у луцькому терцентрі обігріють і нагодують

«Незабаром ми відзначатимемо День Прапора та День Незалежності України – це ті символи, за які ми боремося вже 10 років поспіль. Проте ця боротьба триває значно довше, адже у різні періоди історії Україна переживає навалу ворогів. Боротьба гартує українців – незламних людей, які знають ціну свободи, вільної української землі. Шкода, що ця ціна є надто високою, тому що жертви – це наші рідні та близькі, які віддали життя за рідний край. Велике спасибі Героям, низький уклін тим, хто втратив найдорожчих. Сили вам, натхнення та бажання жити, бо я впевнена, що незабаром ми переможемо ворога», – сказала Ірина Чебелюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus