USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

У луцькій мерії поділилися ідеями трансформації дитячої залізниці

9 Травня 2024 13:07
Після трирічного очікування та переговорів з АТ «Укрзалізниця», в кінці 2023 року Луцькій міській раді врешті вдалося отримати на баланс громади майновий комплекс Луцької дитячої залізниці. Станом на зараз завершується процес передачі відповідної земельної ділянки.

Про це інформують в ЛМР.

«Укрзалізниця» впродовж цих років дитячою залізницею фактично не займалась. Як наслідок – територія заростала бур’яном та самосівом, будівлі руйнувались, а рухомий склад занепадав. Крім того, майновий комплекс регулярно страждав від актів вандалізму, констатують в мерії.

Читати ще: Дитячу залізницю в Луцьку почистили від дерев. Які плани далі?

Для відновлення роботи дитячої залізниці міською радою буде здійснено комплекс заходів, який включатиме:

– ремонт приміщень станцій та залізничних платформ;

– відновлення рухомого складу (локомотив та вагони), запуск поїзда в експлуатацію;

– відновлення колійного господарства та відповідної інфраструктури;

– організацію позашкільного навчання;

– облаштування парку вздовж території дитячої залізниці (пішохідні доріжки, лавочки, вуличне освітлення, озеленення, регулярний догляд);

– створення атракцій на території: кафе, дитячий парк, зелена сцена, макети вокзалів України тощо.

Також у мерії оприлюднили концепцію трансформації дитячої залізниці й закликають містян доповнити її своїми ідеями.

Ділитися ідеями можна за посиланням або у Фейсбуці Департаменту економічної політики ЛМР.

Читати ще: Рух потягів Луцької дитячої залізниці планують відновити цьогоріч

«Важливо, щоб у Луцьку з’явилося ще одне місце, де можна відпочити і морально відволіктися від інформаційного негативу у цей складний час, щоб батьки з дітьми знову мали можливість проїхатися на «маленькому поїзді», а на станціях «Росинка» та «Водограй» лунав дитячий сміх» – йдеться в повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
санітар Показати IP 9 Травня 2024 13:57
Термін "трансформація" в даному випадку - це перевтілення, перетворення на щось інше. Таке слово сюди не лізе, тому що перевтілювати немає чого: залізниця була і залишиться залізницею. Як і, до речі, "перетворення". Можливо, реконструкція?
Фір Показати IP 9 Травня 2024 15:18
По ідеї Укрзалізниця мала б допомогти з відновлення, бо гурток навчатиме дітей специфічним знань які потрібні лише на залізниці
Лучанин Показати IP 9 Травня 2024 15:39
Молодці** Гарне місце Буде дітям заняття!
ВІРУС Показати IP 9 Травня 2024 15:47
Продовжити вздовж САПАЛАЇВКИ ДО ГАРАЗДЖИ.
Богдан Показати IP 9 Травня 2024 16:34
Краще продовжити колі і з безтолкової дитячої залізниці, де діти можуть 10 хв поїздити, зробити трамвайний маршрут, який вздовж Сапалаївки може протягнутися від Епіцентра до лівого берега Стира (Нової Лінії і навіть ГПЗ, при бажанні)
ЗМІ до Богдан Показати IP 9 Травня 2024 18:09
Ти прокинувся після летаргічного сну? В Україні війна. Ти чув про це? Левова частка бюджету йде на захист держави. Подивись рішення сесії міської ради за січень нинішнього року. Там все написано для дятлів. Христос Воскрес!
Богдан до ЗМІ Показати IP 9 Травня 2024 20:01
А я писав, що це потрібно завтра зробити?? Чи що це має бути зроблено із міського або державного бюджету?? Можна залучити приватного інвестора. Мене дивують люди, які сидять все життя в гувні і хочуть, щоб всі так жили без ніякої перспективи..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus