USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.45
  • PLN 10.55 10.75

У Луцькій громаді за 14 мільйонів оновлять систему оповіщення під час тривог

Сьогодні 13:05
У Луцькій громаді з’явиться нова система оповіщення, на перший етап будівництва якої піде майже 14 мільйонів гривень.

Про це стало відомо 11 вересня на засіданні виконавчого комітету Луцькради.

Члени виконкому розглянули питання про затвердження проєктно-кошторисної документації «Будівництво місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення (МАСЦО) Луцької міської територіальної громади»

За даними міськради, загальна кошторисна вартість встановлення – 57 773 864 гривні. Утім, поки прийнято рішення розпочати перший етап будівництва на суму майже 14 мільйонів гривень. Його планують завершити у грудні 2024 року.

Читати ще: У Луцькій громаді стартує перший етап встановлення системи централізованого оповіщення

«Рішення про затвердження проєктно-кошторисної документації дасть змогу почати будівництво місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення в Луцькій громаді, що в подальшому забезпечить захист населення та територій громади у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій в умовах воєнного стану», – йдеться в пояснювальній записці.

Заступник міського голови Юрій Вербич зазначив, що у громаді функціонує ще радянська система. А віднедавна на органи місцевого самоврядування поклали відповідальність за оповіщення.

З його слів, міська рада поки проведе лише перший етап будівництва за 14 мільйонів, а чи продовжувати проєкт, вирішуватимуть згодом. Також він зазначив, що в кількох селах громади системи оповіщення наразі немає.

Читати ще: Люди не чують сигналу повітряної тривоги: у Луцькій громаді планують оновити систему оповіщення

Як додав мер Луцька Ігор Поліщук, нова система повідомлятиме не лише про повітряну загрозу, а й можливі хімічні катастрофи. У міськраді вже знайшли підрядника для проєкту.

Відтак на виконкомі проголосували за затвердження проєктно-кошторисної документації будівництва системи оповіщення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP Сьогодні 13:24
Брехунець тої країни і рупори на стовпі біля сільради.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus