USD 41.30 41.75
  • USD 41.30 41.75
  • EUR 41.30 41.75
  • PLN 10.40 10.65

У лучанина вилучили сотні пляшок алкоголю. Кому вони дістануться?

28 Травня 2024 20:41
Спершу завели кримінальну справу, а потім її закрили. Правоохоронці підозрювали, що лучанин може збувати фальсифіковані алкогольні напої. У нього вилучили близько пів тисячі пляшок із горілкою, коньяком, віскі та цигарки. Тепер питання: що робити з алкоголем і кому він дістанеться?

Алкоголь вилучили понад два роки тому та залишили на складі управління стратегічних розслідувань, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Правоохоронці запідозрили, що лучанин «із метою збагачення займається виготовленням, збутом підроблених акцизних марок і фальсифікованих алкогольних напоїв, які в подальшому реалізовує на замовлення зацікавленим особам, отримуючи за це грошові кошти; фальсифіковані акцизні марки виготовляє на комп’ютерному обладнанні за місцем проживання, які в подальшому, після розливу фальсифікованих алкогольних напоїв, наносить на пляшки».

Цього року кримінальну справу стосовно чоловіка закрили.

«23 січня 2024 року слідчим Луцького районного управління поліції прийнято рішення про закриття кримінального провадження у зв’язку з відсутністю у діянні складу кримінального правопорушення», – вказано в матеріалах справи.

Читати ще: Перед судом постане волинянин, який зберігав фальсифіковані алкоголь та цигарки

Алкоголь увесь час був під арештом. Лучанин просив, щоб арешт скасували, що суд і зробив.

Далі прокурори просили знищити алкогольні напої та цигарки. Мовляв, продукція не має марок акцизного податку, а алкоголь не відповідає вимогам ДСТУ, він неякісний і небезпечний.

«Наприкінці робочого дня я отримав ухвалу про часткове задоволення мого клопотання про знищення майна», – сказав прокурор Олександр Закрева.

Читати ще: На Волині підпільно виготовляли алкоголь відомих світових марок

Лучанин – проти знищення партії алкоголю.

«На слух сприйняти це і проаналізувати не було можливості», – прокоментував його адвокат.

Урешті судді вирішили, що алкоголь все-таки потрібно знищити, а цигарки – передати ЗСУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Клава Показати IP 29 Травня 2024 03:38
вибачтеся і до нагороди !..
Спиридон Показати IP 29 Травня 2024 08:45
Алкоголь роздати перехожим!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus