USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.55
  • PLN 10.55 10.70

У комітеті Ради визнали недоцільними виготовлення медалей для випускників

Сьогодні 07:45
Комітет освіти, науки та інновацій Верховної Ради визнав недоцільним щорічне виготовлення золотих та срібних медалей для випускників шкіл.

Про це повідомила народна депутатка та членкиня комітету Наталія Піпа.

За її словами, упродовж останніх 5 років в Україні виготовили понад 66 тисяч медалей. А у 2024 році виготовили вдвічі більше медалей, аніж у 2020, хоча, за словами Піпи, рівень знань і кількість учнів зменшились.

«Робимо висновок, що кількість медалей не відображає якості освіти», – написала депутатка.

Читати ще: Українці зможуть обрати вчителя року на порталі «Дія.Освіта»

Також вона заявила, що в бюджеті на 2025 рік був запит на майже 4,6 млн гривень на золоті медалі й понад 1 млн гривень – на срібні. Водночас депутатка наголосила, що останніми роками ці медалі не давали ніяких переваг при вступі до вишу.

«Ця застаріла практика медалей розповсюджена у пострадянському просторі, зокрема в рф. Нехай там і залишається!» – резюмувала посадовиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Платон Показати IP Сьогодні 08:08
"запит на майже 4,6 млн гривень на золоті медалі й понад 1 млн гривень – на срібні." Так керівник енерго виписав собі премію на 40!!! мільйонів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus