USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.72 10.88

У Колодяжненській громаді відкрили Алею Героїв

1 Жовтня 2024 23:00
Сьогодні, 1 жовтня 2024 року, у День Захисників і Захисниць України та свято Покрови Пресвятої Богородиці, у центральній садибі громади – селі Колодяжне – відбулося відкриття Алеї Героїв на честь загиблих захисників України.

Це наші сміливі, нескоримі воїни, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, які віддали своє життя у боротьбі з російським окупантом у період 2014-2024 років, йдеться у повідомленні громади.

На металевих конструкціях Алеї розміщені світлини 37 полеглих захисників, життя яких було пов’язане з Колодяжненською громадою. На відкриття Алеї прийшли рідні і близькі загиблих Героїв, посадовці й працівники органу місцевого самоврядування, військовослужбовці, представники духовенства, місцеві жителі, учнівська молодь, небайдужі громадяни.

Читати ще: У центрі Горохова відкрили Алею пам'яті Героїв

Ведуча заходу зробила історичний екскурс у події, які привели до того, що Україна втратила багато своїх доньок і синів – від російського вторгнення й окупації частини держави у 2014 році – до повномасштабної військової агресії, яка розпочалася 24 лютого 2022 року і ведення жорстокої, кровопролитної війни проти українців до сьогодні… Хвилиною мовчання вшанували пам'ять усіх, кого забрала війна, поіменно згадавши полеглих захисників з нашої громади – на честь яких і зібралися сьогодні.

Священники Православної церкви України на чолі з протоієреєм Анатолієм Александруком здійснили освячення Алеї Героїв.

Зі словом скорботи та подяки до родин загиблих воїнів, а також словами вітання зі святом Покрови Пресвятої Богородиці та з нагоди Дня захисників та захисниць України до присутніх звернувся сільський голова Віталій Кашик: «Це місце має стати символічним - нагадувати всім про подвиг наших захисників і про їхню жертву. Про те, якою ціною дається нам свобода, наші відносно мирні ранки та спокійні ночі, звичне життя кожного з нас. Найвищу ціну заплатили ті, хто нині дивиться на нас з цих світлин: наші полеглі Герої . Вони любили свою країну понад усе та віддали життя за неї, тому достойні найвищого пошанування. Наш обов’язок пам’ятати про це, шанувати подвиг воїнства Небесного Легіону. Ми схиляємо голови у скорботі за ними, а також перед родинами загиблих. Дякуємо вам за виховання справжніх патріотів. Дуже хочеться, аби це памʼятне місце не поповнювалася новими портретами та іменами, а всі наші захисники поверталися додому живими. Вірмо у якнайшвидшу Перемогу України, будьмо єдиними на цьому шляху! Слава Україні!»

Читати ще: У Ковельській громаді на фасадах шкіл відкрили меморіальні дошки на честь загиблих випускників

Також слово мали голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак та заступник голови районної державної адміністрації Сергій Самойленко.

Насамкінець відбулося покладання квітів до пам’ятних дошок Алеї Героїв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus