USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

У Британії тисячі людей вийшли на протести проти расизму

Сьогодні 13:08
Тисячі протестувальників проти расизму ввечері 7 серпня вийшли на мітинги у містах і селищах по всій Великій Британії після тижня антимігрантських демонстрацій і заворушень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

Протести у місцях, де очікували на антимігрантські мітинги, зокрема у північному Лондоні, Брістолі та Ньюкаслі, мали переважно мирний характер, тоді як мітингувальники проти расизму вигукували «Тут раді біженцям».

Поліція була готова до виникнення насильства під час понад 100 запланованих демонстрацій, тому у середу були задіяні тисячі правоохоронців.

Зазначається, що ввечері 7 серпня на головних вулицях по всій країні власники магазинів забивали дошками вікна та передчасно зачинялися через очікування продовження насильства під час протестів. Водночас було повідомлено лише про декілька затримань протягом вечора, оскільки демонстрації переважно пройшли мирно.

Читати ще: У Великій Британії спалахнули протести ультраправих, які обернулися сутичками і підпалами

Зокрема у Ліверпулі сотні людей зібралися біля офісу служби надання притулку, щоб підтримати біженців та мігрантів. Поліція у Лондоні повідомила про тисячі людей, які приєдналися до протестів у районах Волтемстоу та Норт-Фінчлі, які «пройшли без серйозних інцидентів». Також близько 1500 протестувальників проти расизму зібралися у Брістолі і 2000 – у Брайтоні.

Повідомлялося про заворушення під час вчорашніх протестів у Кройдоні, де близько 50 людей кидали предмети на дорогу і пляшки у поліцейських, однак ці інциденти не були пов’язані із протестами. Загалом було здійснено затримання вісьмох людей. У Белфасті стався аналогічний інцидент.

Як повідомляли, у британському Саутпорті 29 липня вранці зловмисник влаштував різанину у дитячому танцювальному клубі. Три дівчинки, 6, 7 та 9 років, загинули.

Після цього в кількох містах Великої Британії відбулися акції протесту, які супроводжувались сутичками.

Під час акцій протесту, влаштованих ультраправими у багатьох містах у Великій Британії проти міграційної політики уряду, у Ротергемі група осіб підпалила готель, де проживали шукачі притулку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus