USD 41.40 41.80
  • USD 41.40 41.80
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

У Болгарії виявили стародавні вівтарі. Ймовірно, там був храм Діоніса

Сьогодні 00:28
У стародавньому фракійському місті Перперикон, яке розташоване на території сучасної Болгарії, вчені виявили два великих вівтарі. Один, як вважають вчені, використовували для священного виноробства, а інший – для жертвоприношень тварин.

Ці археологічні знахідки підтверджують той факт, що колись тут був великий храм Діоніса, пише Українська правда з посиланням на Arkeonews.

Перперикон – найбільше мегалітичне поселення на Балканах, яке має давню історію. Тут проживали різні цивілізації, як-от фракійці, римляни, візантійці та інші.

У цьому місці археологи виявили численні висічені в скелях вівтарі та святилища, які могли використовувати для релігійних ритуалів на честь бога Діоніса.

«Найдавніші жертвоприношення здійснювали 3000-3200 років тому, наприкінці бронзового та на початку залізного віку. Оскільки вівтар відносять до римської епохи, ми використовуємо дані того часу і виконуємо порівняльну реконструкцію», – пояснив болгарський археолог та керівник археологічних розкопок Ніколай Овчаров.

Читати ще: Рештки «Титаніка» під водою зазнають руйнувань: показали нові фото

Овчаров зазначив, що, ймовірно, це був вівтар для підземних богів, куди люди повинні були одягатися в чорне, а тварини (переважно невеликі, як-от кози та вівці), яких приносили в жертву, мати чорне хутро. Обов’язковою умовою було те, щоб тварини були здорові, а також щоб їх не тягнули силоміць і вони йшли добровільно.

Археологи припускають, що вівтар був виготовлений ще наприкінці бронзового або на початку залізного віку і був занедбаний в епоху середньовіччя. Він пов’язаний з храмами III-IV століття.

Овчаров наголосив, що вівтарі – це лише початок, і слід очікувати нових знахідок. Розкопки на Перпериконі триватимуть до початку листопада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus