USD 41.30 41.50
  • USD 41.30 41.50
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.70

Рештки «Титаніка» під водою зазнають руйнувань: показали нові фото

Сьогодні 00:17
Компанія RMS Titanic, що має право на порятунок решток затонулого лайнера «Титанік», виявила, що залишки корабля продовжують зазнавати руйнувань. Це вдалося зафіксувати на нових знімках.

Про це пише Громадське з посиланням на CNN.

Так, під час останньої експедиції фахівці виявили, що на кораблі відвалилася частина раніше неушкоджених перил навколо передньої частини верхньої палуби лайнера. Ця секція тепер лежить на морському дні, безпосередньо під тим місцем, де вона колись була.

У RMS Titanic заявляють, що крах «Титаніка» неминучий, нові знімки «посилюють нашу місію зберегти й задокументувати все, що ми можемо, поки не стало занадто пізно».
«Протягом наступних кількох тижнів і місяців ми проведемо більш ретельний огляд стану «Титаніка» і його змін з плином часу», – заявили в компанії.

Читати ще: На затонулій поблизу Сицилії яхті виявили п'ять тіл

Водночас під час останньої експедиції вдалося виявити чимало унікальних артефактів. Зокрема, дослідники знайшли двометрову бронзову статую Діани – римської богині природи та полювання. Загалом фахівці зробили 2 млн фотографій під час останньої експедиції.
«Титанік» спорудили на початку 20 століття. Тоді він вважався найбільшим кораблем усіх часів. У 1912 році, під час своєї першої подорожі, корабель затонув після зіткнення з айсбергом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus