USD 40.55 40.87
  • USD 40.55 40.87
  • EUR 40.65 40.90
  • PLN 10.00 10.15

У 85 закладах загальної середньої освіти Волині організовано охорону

29 Червня 2024 10:03
Начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко взяв участь у відео-селекторній нараді під головуванням прем’єрміністра України Дениса Шмигаля щодо завершення навчального року й підготовки до наступного.

Про це повідомили в облдержадміністрації.

Серед питань, що обговорювали, – облаштування укриттів, організація безбар’єрного простору, забезпечення учнів підручниками й придбання шкільних автобусів.

Очільник області зазначив, що на Волині функціонує 533 заклади загальної середньої освіти, де навчаються понад 141 тисяча учнів.

Наразі укриттями забезпечені 92% закладів освіти Волині.
Парк шкільних автобусів області налічує 240 одиниць. Натомість є потреба у придбанні ще 52. Тож цьогоріч для Волині уряд виділив 20,5 млн грн субвенції на закупівлю транспорту.

«Окрім того, говорили про створення безпечних умов перебування учнів у закладах освіти. Так, у 85 закладах загальної середньої освіти області організовано охорону», – зазначив Юрій Погуляйко.

Тривожною кнопкою з виведенням сигналу на пульти охорони обладнано 356 закладів освіти, охоронною сигналізацією – 73, у 173 встановлено системи зовнішнього та внутрішнього відеоспостереження.

А з січня 2024 року в 47 закладах загальної середньої освіти Камінь-Каширського та Ковельського районів, розташованих неподалік кордону з Білоруссю, розпочато реалізацію проєкту «Служба освітньої безпеки».
За підсумками наради прем’єрміністр дав завдання головам ОВА обстежити освітні заклади на предмет їхньої готовності до наступного опалювального сезону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus