USD 41.10 41.45
  • USD 41.10 41.45
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.43 10.58

Цьогоріч на Волині відкрито 455 кримінальних проваджень стосовно ухилянтів

Сьогодні 14:36
Із початку повномасштабного вторгнення на території Волинської області було зафіксовано понад тисячу кримінальних проваджень за статтею 336 Кримінального кодексу України «Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації».

Про це розповів заступник керівника Головного управління Національної поліції у Волинській області Віталій Ковальчук 16 жовтня на круглому столі «Захист прав людини в умовах воєнного стану у Волинській області: виклики та перспективи під час мобілізації».

«За період повномасштабного вторгнення на території області зафіксовано 1015 кримінальних проваджень за статтею 336 ККУ «Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації», у 2024 році розпочато 455 проваджень. До суду скеровано 305 кримінальних проваджень, у поточному році – 73», – прокоментував Віталій Ковальчук.

Читати ще: На Волині судили сержанта, який на кілька місяців втік з військової частини

Він нагадав, що до повноважень поліції належать адміністративне затримання та доставлення призовників, військовозобов’язаних та резервістів за статтею 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

«Усього з підрозділів ТЦК до органів поліції надійшло 12 258 звернень. Встановлено 6830 осіб. Нині проводяться заходи зі встановлення місця перебування інших осіб, які ухиляються від мобілізації і не виконують законні вимоги щодо громадянина України. Крім фіксації адмінправопорушень і доставлення до територіальних підрозділів, працівники поліції ще беруть участь спільно з ТЦК та СП у перевірці військово-облікових документів. Створені спеціальні групи. Усі громадяни віком від 18 до 60 років на період воєнного стану зобов’язані мати при собі документи, що посвідчують особу, та військово-облікові документи, які вони мали своєчасно оновити», – сказав заступник керівника Головного управління Національної поліції у Волинській області Віталій Ковальчук.

Читати ще: План мобілізації на Волині – один із найнижчих у державі, – ТЦК та СП

Оскільки деякі громадяни не оновили дані, то за зверненням ТЦК та СП працівники поліції здійснюють розшук таких осіб і їх доправлення до ТЦК для встановлення даних, проходження ВЛК. При всіх діях поліцейські здійснюють фото і відеофіксацію.

Також Віталій Ковальчук додав, що у випадку скарг на дії працівників поліції чи інших правоохоронних органів такі матеріали скеровують у ДБР.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
вася Показати IP Сьогодні 15:20
поліція це перші ухилянти
Анонім Показати IP Сьогодні 15:24
Вічний двіж. Одні тікають інші доганяють

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus