USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.43 10.58

План мобілізації на Волині – один із найнижчих у державі, – ТЦК та СП

Сьогодні 13:46
Планові показники мобілізації у Волинській області – одні з найнижчих у державі. Цифри було розроблено автоматично, відповідно до даних бази «Оберіг».

Про це розповів заступник керівника Волинського обласного ТЦК та СП, керівник сектору мобілізаційної та оборонної роботи, полковник Дмитро Маруха (на фото) 16 жовтня під час круглого столу «Захист прав людини в умовах воєнного стану у Волинській області: виклики та перспективи під час мобілізації».

Він нагадав, що у Волинському обласному ТЦК та СП було облаштовано приміщення для надання правової допомоги військовозобов’язаним, яке працює з 9:00 до 18:00.

«ТЦК та СП діє тільки в межах чинного законодавства, – наголосив полковник Дмитро Маруха. – Можна сказати, що на Волині, згідно зі статистикою, – найкращий відсоток з оновлення даних військовозобов’язаними. Хочу наголосити: військовозобов’язаний, який має право на відстрочку, який напише заяву, надасть підтверджувальні документи, служити не буде. Головне – представити всі документи».

За словами полковника Дмитра Марухи, на Волині вже надсилають повістки військовозобов’язаним чоловікам через «Укрпошту». «На жаль, громадяни не виконують своїх зобов’язань і не приходять до ТЦК та СП. Тому в нас є спільні з поліцією групи патрулювання. Ми просимо показати документи про оновлення даних і, якщо в громадянина немає цих документів, запрошуємо його до ТЦК та СП для оновлення даних та проходження ВЛК», – прокоментував він.

Читати ще: Бронювання від мобілізації хочуть поставити на паузу. Що відомо про зміни

У громадянина України є і права, і обов’язки, додав він. «Коли внесли зміни до законодавства, усі бачили черги до ТЦК та СП. Але це жоден не прийшов по повістці. Це прийшли громадяни, які мають право на відстрочку. І таких речей, як-от адміністративне затримання, запрошення в ТЦК та СП, не було би, якби люди прийшли самі», – сказав заступник керівника Волинського обласного ТЦК та СП.

Крім того, полковник відреагував на чутки про нібито великі планові показники по мобілізації на Волині: «Я вас запевняю, що це не так. Я не буду називати цифри. Є електронна база даних «Оберіг», яка потрібна для ведення військового обліку і у якій є дані щодо військовозобов’язаних, призовників і резервістів віком від 18 до 60 років. Планові показники в державі йдуть рівномірно».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus