USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.45

Тепер тільки через Волинь: через російські обстріли на Сумщині тимчасово закрили коридор для виїзду з окупації

Сьогодні 15:22
Через посилення російських обстрілів Сумщини призупинили роботу гуманітарного коридору «Колотилівка – Покровка» в області. Цим коридором люди з окупації поверталися на підконтрольні Україні території.

Про це повідомила міністер з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Пункт пропуску «Колотилівка – Покровка» закрили щонайменше на 10 днів. Водночас відкритим для виїзду з тимчасово окупованих територій залишається коридор «Мокрани – Доманове» через білорусько-український кордон на Волині.

«Користуючись нагодою, звертаюся до людей: якщо ви не можете перетнути кордон у пункті пропуску «Колотилівка – Покровка», то їдьте через Республіку Білорусь. Якщо потрібно, звертайтеся до Мінреінтеграції за номером 1548, ми допоможемо», – сказала Верещук.

Ситуація на Сумщині

Вранці 6 серпня російські телеграм-канали почали повідомляти про бої в Курській області РФ, що межує із Сумщиною, і нібито великий наступ Збройних сил України. З того дня росіяни щільно обстрілюють Сумську область ракетами й авіабомбами.

Україна офіційно не підтверджує та не спростовує свою причетність до наступу. Спочатку російське Міноборони запевняло, що противника витиснули, але згодом видалило згадку про це.

7 серпня Путін терміново скликав Радбез РФ і заявив, що відбувається «масштабна провокація» з боку «київського режиму». Цього ж дня російські медіа писали, що військові РФ втратили контроль над газовимірювальною станцією «Суджа» – єдиною станцією, через яку РФ постачає свій газ до Європи. Також вони кажуть про втрату контролю над понад 10 населеними пунктами, зокрема і районним центром – містом Суджа.

Читати ще: Прорив у Курській області: чим така важлива Суджа, де тривають бої, та реакція Путіна

Уночі та зранку 8 серпня росіяни здійснили 23 обстріли прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх повідомив, що ситуація на прикордонні загострилася – росіяни з авіації завдають ударів углиб області та лише за 7 серпня застосували 52 керовані авіабомби. Серед мирного населення є поранені. У Стецьківці Сумського району постраждали понад десять приватних будинків, школа і завод. А в Могриці на Сумщині вдень 8 серпня від обстрілу загинули дві людини – 22-річний чоловік та його шестирічна сестра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus