USD 41.20 41.55
  • USD 41.20 41.55
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

Світла може не бути не лише влітку: «Укренерго» закликає готуватися до непростої зими

22 Травня 2024 08:24
Графіки відключення світла в Україні можуть застосовуватися не лише влітку, а й взимку. Про це заявив голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький.

В ефірі «Суспільного» він наголосив, що взимку споживання електроенергії зазвичай зростає. І українці мають готуватися до можливих відключень на побутовому рівні, передає УНІАН.

«Можу сказати, що нас очікує непроста зима. Ця зима може бути непростою, тому що взимку споживання зростає, і навіть з урахуванням тих планів з відновлення генерації, які на сьогоднішній день існують, досить вірогідно, що повністю виключити імовірність планових відключень не вдасться», – пояснив Кудрицький.

Читати ще: Україна імпортує максимально можливий обсяг електрики, але й цього недостатньо, – Шмигаль

Він також зауважив, що на відновлення пошкоджених електростанцій підуть не дні і не тижні. Ідеться про місяці, а для деяких енергоблоків відновлення займе роки.

«Очікувати, що у нас буде якесь стрімке збільшення генерації в енергосистемі в найближчі тижні – не варто. Найближчі місяці дефіцит буде зберігатися. І час від часу він буде досягати таких значень, що імпортом і аварійною допомогою його не можна буде перекрити. Тому до відключень треба бути готовими. Це не є блекаути, це контрольовані відключення, які ми, як оператор, застосовуємо для того, щоб зберегти цілісність енергосистеми», – додав Кудрицький.

Читати ще: Луцькі айтівці розробили зручний застосунок для перевірки відключень світла

Зауважимо, відключення світла можуть суттєво вдарити по оборонній промисловості України. Про це пише видання The New York Times. Зазначається, що такі обмеження сповільнюють виробництво, і воно стає дорожчим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus