USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.60

Луцькі айтівці розробили зручний застосунок для перевірки відключень світла

21 Травня 2024 20:18
Команда луцьких розробників запустила застосунок для мобільних телефонів СвітлоЄ, в якому можна перевірити планові відключення електроенергії за своєю адресою.

Як розповів Суспільному один із розробників Олег Кулакевич, з 16 травня застосунок завантажило понад три тисячі користувачів і він увійшов до ТОП-15 в Україні.

Для користувачів застосунок є безплатним, але поки його можуть завантажити лише користувачі операційних систем iOS, до кінця травня, каже розробник, застосунок планують зробити доступним і для користувачів Android.

"Застосунок розробили за один місяць у жовтні-листопаді 2023 року, але коли він був готовий, то світло вимикати перестали і він не користувався попитом, а зараз знову став актуальний", – каже Олег Кулакевич.

Зі слів лучанина, дані про вимкнення і ввімкнення світла у додатку вантажаться з офіційного джерела – графіків "Волиньобленерго".

Читати ще: Як ставляться українці до підвищення тарифів на світло для ремонту інфраструктури. Опитування

Нагадаємо, уночі 8 травня Росія завдала чергового масованого повітряного удару по території України із застосуванням ударних дронів і ракет й пошкодила низку об’єктів генерації та передачі електроенергії. Під російські удари потрапили три українські теплоелектростанції, обладнання станцій було пошкоджене.

Відключення електрики, що розпочалися із 14 травня, можуть тривати до серпня-вересня, вважає член наглядової ради НЕК "Укренерго", радник прем'єр-міністра Юрій Бойко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus