USD 40.50 40.80
  • USD 40.50 40.80
  • EUR 40.60 40.85
  • PLN 10.00 10.15

Стільцем по голові: справу про бійку в Ратнівському ліцеї розглянуть у суді

14 Червня 2024 21:53
У Ратному відбулося підготовче засідання в судовому процесі над підлітками, які жорстоко побили восьмикласника шкільним металевим стільцем. Стаття, за якою розглядають справу, – легкі тілесні ушкодження.

Подробиці жахливої ситуації – у сюжеті «12 Каналу».

Нині в Ратнівському ліцеї №2 період літніх канікул, але ще 13 лютого тут сталася бійка, відео з якої ширилося соцмережами. Металевим стільцем учня вдарили по голові. Нині триває слідство, попереду засідання суду.

Читати ще: Вимагають 200 тисяч компенсації: подробиці бійки між учнями в ліцеї на Волині

У бійці взяли участь учень восьмого і два учні дев’ятого класів. Що сталося того дня, розповіла мама постраждалого 13-річного Артема.

«На двох перервах у Ратнівському ліцеї №2 мого сина жорстоко били старшокласники. Був жахливий момент, коли один просто в голову б’є стільцем. Врятувала рука, інакше розніс би. У мене було багато питань до школи щодо того, де були поліцейські, де були вчителі. На жодне відповідей не отримала», – пригадала Віра Молодцова.
Директор ліцею Ігор Рудчик каже, що за 11 років його роботи на посаді таких інцидентів не було. Про причини бійки поки невідомо. Але з відео школярів видно, що хлопця били в коридорі та класі впродовж двох перерв.

«Вони мали помиритися на другій перерві. Але як тільки вчителька хімії вийшла, то знову щось трапилося», – зазначив директор.

«Вчителька хімії ніяк не відреагувала після першої перерви. Вона їх розвела по класах і почала урок», – стверджувала мама постраждалого Артема.

Ситуація призвела до того, що в 13-річного школяра діагностували черепно-мозкову травму та ушкодження зубів.

«Він лежав у лікарні дев’ять днів, мав чотири пошкоджені зуби й черепно-мозкову травму. Я говорила з батьками тих дітей, щоб вони відшкодували витрати, бо не хотіла доводити справу до суду», – пояснила Віра Молодцова.

Ймовірна сума відшкодувань могла сягати 1000 доларів від кожного із батьків. Кошти мали покрити лікування, моральну компенсацію та витрати на стоматологічні послуги.

Представник потерпілої сторони Геннадій Півень розповів, що батьки інших учнів спочатку погодилися на відшкодування, але потім із невідомих причин відмовилися. Тому справа дійшла до суду. Провадження за цим фактом відкрили за двома статтями Кримінального кодексу.

«За результатами розслідування інциденту справу вже відправлено до суду. Йдеться про застосування заходів виховного характеру, оскільки двоє хлопців, які завдали ушкоджень, – неповнолітні. Наразі справа в суді», – наголосила речниця поліції Волині Ольга Бузулук.

Читати ще: «Вона свідомо провокувала мене», – вчителька з Іваничів, яка висипала чипси на голову учениці

Від коментарів батьки дітей, які побили хлопця, відмовилися. До початку засідання покинули суд.

На думку захисника потерпілого, складність процесу в тому, що всі учасники – підлітки. Днями відбулося підготовче засідання в справі побиття неповнолітнього. Попереду судове засідання, яке відбудеться в середині липня за участі всіх сторін.

Адвокат постраждалого хлопця каже, що їхня сторона готова сісти за стіл переговорів, щоб обійтися без суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus