USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.55 10.72

США виділять понад $700 мільйонів Україні на гуманітарну та енергетичну підтримку

Сьогодні 21:22
Сполучені Штати надають Україні $325 мільйонів на ремонт електромереж, $290 мільйонів гуманітарної допомоги населенню, що потерпає від збройної агресії РФ, а також понад $100 мільйонів на розмінування.

Про це заявив у середу під час пресконференції в Києві державний секретар США Ентоні Блінкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми знову бачимо, як Путін змахує пил зі свого зимового плану дій, націленого проти українських енергетичних та електричних систем, щоби використати холод як зброю проти українського народу», – заявив глава американської дипломатії.

У зв’язку з цим, за його словами, Сполучені Штати оголошують про виділення нового фінансування у розмірі $325 мільйонів «для відновлення енергетичної та електричної мережі України». Він також підкреслив, що США мають намір залучити додаткову підтримку від країн G7+ під час засідання Координаційної групи з енергетики впродовж наступних тижнів.

«Сьогодні я також оголошую про виділення нової гуманітарної підтримки в розмірі $290 мільйонів, щоби допомогти надати життєво важливі поставки, такі як чисту воду, їжу, укриття, ліки мільйонам людей в Україні та в усьому регіоні, які були переміщені через війну Путіна», – заявив держсекретар США.

Читати ще: Велика Британія надасть Україні допомогу на понад $780 млн

Нарешті, за його словами, США оголошують про надання $102 мільйонів в якості додаткового фінансування зусиль з гуманітарного розмінування, «щоби допомогти у вилученні протипіхотних мін і боєприпасів, які Росія залишила по всій Україні».

Він також нагадав, що Сполучені Штати й інші країни G7 погодилися забезпечити $50 мільярдів із заморожених активів Росії на реконструкцію та оборонні зусилля України. Крім того, за його словами, країни Заходу працюють над тим, щоби далі переслідувати країни, які підтримують російську військову машину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus