USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

США ввели санкції проти пропагандиста Дмитра Кисельова і Russia Today. Їх звинувачують у роботі на спецслужби

Сьогодні 11:34
Міністерство фінансів США ввело санкції проти російського пропагандистського медіахолдингу Russia Today і його директора Дмитра Кисельова.

Про це повідомили в Мінфіні США, передає Бабель.

Санкції також ввели проти «ТВ-Новости» (юридична особа телеканалу RT), а також організації «Євразія» та її засновниці Неллі Парутенко, громадянки Молдови.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що телеканал RT і медіагрупа Russia Today залучені до російських розвідувальних операцій по всьому світу. США вважають, що діяльність телеканалу виходить далеко за межі звичайної пропаганди.

За інформацією Вашингтону, понад рік тому російський уряд впровадив у RT окремий підрозділ, який збирає розвіддані.

Читати ще: Українські розвідники та спецпризначенці пустили під укіс вантажний потяг біля Бєлгорода

Блінкен також заявив, що Росія за допомогою пропаганди вже багато років намагається впливати на політику в Молдові, зокрема на майбутні президентські вибори, і розпалює заворушення і безлад у країні. Російський уряд також намагається дестабілізувати ситуації в Аргентині та погіршити відносини країни із сусідами.

«Завдяки новій інформації, більша частина якої надійшла від співробітників RT, ми знаємо, що телеканал брав участь в операціях впливу, у зборі інформації під прикриттям, а також у військових закупівлях», — заявив Блінкен.

Також Блінкен згадав проєкти Russia Today в інших країнах світу — до таких він відніс, зокрема, німецьку відеоплатформу Red і африканську соціальну мережу African Stream, які використовуються для поширення російської пропаганди.

Читати ще: США оголосили санкції проти Ірану і Росії за передачу балістичних ракет

США, Велика Британія та Канада починають спільну дипломатичну кампанію, щоб «об’єднати партнерів по всьому світу для відповіді на загрозу з боку RT та інших російських інструментів впливу та дезінформації».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus