USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.74

США оголосили санкції проти Ірану і Росії за передачу балістичних ракет

Сьогодні 20:17
Сполучені Штати запровадили санкції проти іранської авіакомпанії Iran Air, російських та іранських організацій, долучених до взаємодії між режимами, високопоставлених представників влади обох країн та торговельних суден.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США, передає Укрінформ.

«Сьогодні, у відповідь на поточну військову підтримку з боку Ірану, включно з недавньою поставкою балістичних ракет в Росію для її агресивної війни проти України, OFAC вводить санкції проти десяти фізичних осіб та шести організацій, розташованих в Ірані й Росії», – зазначається в повідомленні.

Крім того, чотири судна, які перевозили зброю з Ірану в РФ, внесені до списку заблокованої власності.

Санкції, зокрема, введені проти авіакомпанії Iran Air, яка базується в Тегерані та забезпечує як пасажирські, так і транспортні перевезення.

Читати ще: Іран передав Росії понад 200 балістичних ракет, – The Times

До списку обмежень внесений Рухолла Катебі, який у Москві виконував функції зв’язку між російським урядом та іранським Міноборони щодо поставок балістичних ракет Fath-360 до РФ. Санкції введені також проти Ебрагіма Бахрамі, який представляє іранську організацію Shahid Kharrazi Industries та займався в Ірані зв’язком з російським урядом, відповідав за навчання російського військового персоналу в Ірані.

До «чорного списку» внесений командувач Космічного командування іранських ВПС Алі Джафарабаді, який керував запусками ракет всупереч міжнародним заборонам упродовж останніх років.

Ще уряд США ввів санкції проти чотирьох суден російського «ТрансМорФлоту» й іранських транспортних і інжинірингових компаній Azadegan та Amad Behineh Saz Engineering Company, а також їхнього керівництва. Крім того, обмеження запроваджені проти іранського конструкторського бюро Farzanegan Propulsion Systems (Farzanegan) та його очільників.

Як повідомляли, сьогодні США офіційно підтвердили інформацію про передачу Іраном Росії балістичних ракет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus