USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.30 10.55

Сотні тушок мертвих курей на Волині намагалися викинути біля лісу

23 Червня 2024 12:21
Близько 15 тисяч курей понад добу перебували в пластикових ящиках і день пеклися на сонці в селі Воля-Любитівська, що біля Ковеля. Їх підприємець з Авдіївки купив на Закарпатті та планував розмістити на колишній місцевій фермі. Але люди були проти.

Представники місцевої влади зазначили, що не знали про наміри підприємця щодо влаштування ферми у Волі-Любитівській, однак спробували вмовити людей піти на компроміс і лишити птицю на кілька днів, щоб хоча би напоїти. Люди були категоричні, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Читати ще: Волиняни вигнали з села підприємця з 15 тисячами курей

Як виявилося, перебування птиці в задусі та без води такий період часу дало свої негативні наслідки. Падіж таки стався. Тушки мертвих курей опинилися на сміттєзвалищі в селі Бобли на Турійщині. Там місцеві мешканці недавно навели лад. Як розповіли місцеві, тушки вивезли з ферми, куди кілька днів тому курей прихистив у своїх приміщеннях тутешній аграрій.

За прихисток підприємець-переселенець із Авдіївки Борис Кюрджиєв волинському фермеру віддячив тим, що вивіз тушки курей на сільське сміттєзвалище. Це неабияк обурило місцевих, бо ж не так давно вони там навели лад.

«Сморід страшний. Тільки два дні тому навели лад», – зазначили місцеві мешканці.

Як розповів староста села Бобли Роман Пащук, про те, що в село привезуть курей, ні він, ні місцеві не знали. Дізналися тоді, коли мертві тушки намагалися вивантажити навіть не на самому сміттєзвалищі, а в посадці біля лісової дороги, кудою їздять люди.

«Ми прибрали, я поробив фотозвіти на екологію. Там усе було прибрано. Про ситуацію мені повідомила місцева жителька, бо, виходить, біля самої дороги вивантажували. Мені передзвонила людина і сказала, що триває розвантаження незрозумілих відходів. Ми виїхали на місце й виявили машину», – сказав староста села Бобли Роман Пащук.

Читати ще: Сміття на дорозі та полях: волинське село потопає у стихійних звалищах

Турійський селищний голова Олексій Безсмертний інформував: про те, що курей ізВолі-Любитівської перевезуть у Бобли, були повідомлені і в Ковельській військовій адміністрації, і в Держпродспоживслужбі. Не сказали лише місцевим.

«Поїхали, зустрілися із власником, переговорили. По-людськи можна зрозуміти. Людина хотіла відкрити свій бізнес, розвиватися на Волині, бо в Авдіївці це вже неможливо, і придбала понад 14 тисяч курей-несучок. Ідеться не про курей-бройлерів. Птицю привезли сюди. Приватне підприємство дало згоду. Про це знають і продспоживслужба, і військова адміністрація. На жаль, так сталося, що ми взнали по факту скандалу», – зазначив Турійський селищний голова Олексій Безсмертний.
На місці працювали поліція і представники Держпродспоживслужби.

«Викликали екоінспекцію, санітарну службу. Саме їм будуть передані матеріали, які зібрала група. Вже ці органи притягнуть порушника до адміністративної відповідальності», – повідомила речниця ГУНП у Волинській області Ольга Бузулук.

Схоже, вцілілих курей підприємцю везти нікуди. Вони, як розповіли місцеві, зараз на карантині. Власник нібито намагається їх потроху розпродувати. Щодо тушок, вивезених на смітник, то, як стало відомо, підприємець зобов’язався звідти їх забрати і відвезти на належну утилізацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Ще не зовсім свідоми Показати IP 23 Червня 2024 12:36
У свій час німці Кортеліси спалили. А дейчі - не дурні люди Значить. Було за що. Це я так, хто при пам"яті
Нема на то ради ! Показати IP 23 Червня 2024 12:40
Замість того, щоби оперативно, колегіально, усім разом знайти компромісне розумне рішення, кожний причетний до вирішення проблеми вперся, як баран, і в кінці - мають ось такий результат ! То тільки вирваний з контексту окремий випадок, а таких прикладів непрофесіоналізму і дурості тьма-тьмуща ! Поступати треба по закону і з розумом, а не по закону з принциповою дурістю. Отак і Україну будуємо !
Бульба Показати IP 23 Червня 2024 12:56
Приклад важливих рис українського суспільства!!! І вже не смішно!!! Бо в нас менталітет-ми хочемо щоб не було багатих!!!
Че Показати IP 23 Червня 2024 13:18
Промислове вирощування курей, свиней тощо не може відбуватись в безпосередній близькості до житлової зони та громадських будівель. Згадайте, постійний сморід Володимирської птахофабрики. Перш, ніж щось робити, будь-який підприємець має обговорювати свої наміри з громадою. Тим більше, якщо таке сусідство може принести дискомфорт для людей.
Анонім Показати IP 23 Червня 2024 13:50
Не по людськи зовсім це. Можна було знайти компроміс.Людина хотіла працювати , давати робочі місця, платити зарплати, сплачувати податки, забезпечувати ринок продукцією.Так ні ж «місцеві» твердо були переконані що все обов’язково для них буде погано. Шкода курей істотно підприємця, який вклав кошти і лишився в збитках і з зтріпаними нервами. «Місцеві» в цьому випадку як стадо впертих віслюків, влада зовсім бездіяльна. В нас вже настала анархія, коли натовп «править бал»?
Лучанка до Анонім Показати IP 23 Червня 2024 15:31
Тим місцевим як на столі курка теж смердить ? Чи в них немає курей? Бидло. Води пошкодували. Чиновникам довідки,дозволи... Хай подасть в суд на відшкодув.майеових і моральних збитків
1 до Анонім Показати IP 23 Червня 2024 16:57
а) підприємець і податки речі несумісні, назви 10 волинських підприємців які можуть похвалитись білими зарплатами працівників в 20 000 грн., мої знайомі підприємці - одне "бідоття", у всіх працівників офіційно мінімалка. б) на тій фермі, в відео, можна тільки чуму розвести на всю область, там безлад на території а що в приміщенні? в) незнання законів (правил) не звільняє від відповідальності, а людина їх знала, але вирішила ризикнути, чого жалітись???? ще й трупаків в лісі накидала, то це по людьські, ага,...робочі місця, податки, гнати нах. таких.
Ага до 1 Показати IP 23 Червня 2024 18:23
так, так, так - гнати всіх, хто щось намагається тут зробити. Всім на заробітки (мити жопи, унітази, стояти раком на полях) за кордон в найми до панів. Купувати завезене імпортне.
1 до Ага Показати IP 24 Червня 2024 09:06
,давайте все засе#им, заги#им, після себе руїну залишим, витравим все живе але хтось, може, заплатить ??? грн. податків. кому така земля/територія потрібна буде, хто на ній залишиться? люди молодці що згуртувались і принципово сказали ні, потім це б в роки витягнулось. Потрібно жити, намагатись жити по закону, по правилах, тоді не буде бажання кудись їхати/втікати.
Селянин Показати IP 23 Червня 2024 17:36
Шкода курей Це Ж Вмирали в муках А де зоозахиснки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus