USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Волиняни вигнали з села підприємця з 15 тисячами курей

22 Червня 2024 12:19
Понад 15 тисяч курей привезли із Закарпаття в село Воля-Любитівська Колодяжненської громади Ковельського району. Місцеві жителі – категорично проти облаштування поруч ферми з продукування яєць.

Поки селяни збиралися, частину курей вивантажили в приміщення колишньої ферми, куди не так давно завезли спеціальне обладнання. За словами місцевих, нині це приміщення належить підприємцю з Ковеля, який нібито заключив договір оренди з власником птиці, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Мені жінка подзвонила, сказала, що вже кури є. Люди сказали, що бачили, як у п’ять годин їхала машина. Люди зібралися», – сказав місцевий мешканець Василь.

«Мій сусід прийшов, запитав, що вони там роблять. Господар сказав, що буде завозити курей. Він каже: «Не завозьте курей, бо тут у нас садочок». Він сказав: «Якщо вам смердить, то їдьте в Куршевель», – додала місцева мешканка.

Люди зібралися на своєрідне чергування із самого ранку і кого тут тільки не бачили. Були навіть представники ТЦК. Також приїхала поліція. За цей час частину курей уже встигли вивантажити в приміщення колишньої ферми.

Читати ще: Гусенят не буде? Через атаки РФ волинський фермер може втратити бізнес, в який вклав 10 років праці

Сам підприємець розповів: у селі планував налагодити виробництво яєць. Проте, як з’ясувалося, відповідного дозволу на облаштування курника не має.

«У процесі отримання дозволу… Машини не було. Зараз немає транспорту, немає водіїв. А вони померли б там, якби я їх лишив. Я орендував тут приміщення і готувався утримувати тут птицю», – зазначив підприємець, переселенець з Авдіївки Борис Кюрджиєв.

Ба більше, чоловік привіз курей на Волинь із Закарпаття без ветеринарного свідоцтва.

«Складений протокол про переміщення без ветеринарних документів. Він не звертався щодо отримання дозволу на завезення птиці. Звертався для того, щоб йому пояснили процедуру завезення. Йому спеціалісти пояснили, які документи потрібні», – інформував в. о. начальника ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області Анатолій Тимофіюк.
Представники місцевої влади розповіли: з ними підприємець про свої плани розмістити тут курник не говорив. Зборів жодних не проводили.

«Ми написали власнику приміщення про те, що він має зробити певні кроки, підготувати пакет документів, щоб займатися діяльністю. Більше нічого», – сказав голова Колодяжненської громади Віталій Кашик.

Людям запропонували варіант вирішення питання: дати підприємцю кілька днів, щоб він зміг принаймні напоїти курей, які в пластикових ящиках перебували понад добу. Однак селяни не погодилися. Тож підприємець подався на пошуки нового приміщення. Закарпатські кури приїхали у Волю-Любитівську на світанку, а покинули село опівночі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Дід Панас Показати IP 22 Червня 2024 14:51
Чого дурний-бо бідний,а бідний-бо дурний.В Німеччині на власні очі бачив,як в селі люди тримають корів,гній на дворі,але він на їх території,по вулиц не тіче.Кури будуть смердіти,а цех на вʼїзді в Колодяжне,що виробляє деревʼяне вугілля не шкодить?
Анонім до Дід Панас Показати IP 22 Червня 2024 16:12
коли курей багато, то вони смердять жахливо
Лучанка до Анонім Показати IP 22 Червня 2024 18:03
А в тиз місцевих к.нчених курей немає? Могли дати напоїти птицю. На столі пахне.
555 до Дід Панас Показати IP 23 Червня 2024 06:53
Тримаємо корову, кілька свиней, птиці до 100 штук - не смердить. Але коли їдеш повз ферму в селі біля Колок, то сморід такий що просто жах, як люди там можуть жити ?
Анонім Показати IP 22 Червня 2024 18:40
Місцеві поступили по скотськи. Напоїти і нагодувати птицю треба ж. Виродки.
Валентина Показати IP 22 Червня 2024 19:12
Людина хотіла розмістити курей на колишній фермі. Хіба раніш на фермі нікому не смерділо чи там вирощували троянди .А за якими нормами будували школу і садочок поблизу ферми. Підприємець переїхав з місця військових дій, старається працювати, а не стоїть з протягнутою рукою. А ми, волиняни, йому допомагаєм, об"єднуєм країну в тяжкий час випробувань. І як" свідомі селяни" жаліємо птиці води при нинішніх температурах. Як кажуть, без коментарів.
555 до Валентина Показати IP 23 Червня 2024 06:47
Повірте, що колишні ферми, побудовані в селі і на яких утримувались тисячі корів та кількасот свиней так не смерділи як сучасні птахофабрики. На мою думку, такі птахокомплекси мають будуватися як мінімум на відстані 5-10 км від населеного пункту. В крайньому разі можна запропонувати підприємцю ферму у віддаленому поліському селі, де майже не залишилось людей. Але знов логістика....
Guest Показати IP 22 Червня 2024 21:20
Тупі полішуки!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus