USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

Сонячними електростанціями обладнають медзаклади волинської «первинки»

11 Липня 2024 11:12
У більшості регіонів України, зокрема на Волині, на 130 закладах первинної медичної допомоги встановлять сонячні електростанції.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя.

Зазначається, що енергетичне обладнання буде закуплено і встановлено у межах спільного проєкту МОЗ та Світового банку «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя в Україні HEAL».

«Регулярні атаки ворога на цивільну інфраструктуру ставлять під загрозу повноцінну роботу нашої медичної системи. Тому ми працюємо над тим, щоб забезпечити медзакладам можливості для максимально автономної роботи, аби пацієнти мали змогу отримувати всю необхідну медичну допомогу безперебійно та в повному обсязі. Сучасні технології дозволяють підсилити нашу енергетичну безпеку, в тому числі шляхом встановлення сонячних станцій», – заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Читати ще: Лікарні Волині отримали сонячні панелі від Європейської комісії

Він підкреслив, що завдяки енергетичному обладнанню, встановленому на 130 закладах первинної медичної допомоги, пацієнти матимуть доступ до медичних послуг незалежно від обставин та злочинних дій Росії.

За даними МОЗ, йдеться про цілі комплекти з сонячних панелей, інверторів та акумуляторних батарей, які забезпечать стабільність роботи закладів охорони здоров’я.

Планується, що обладнання буде встановлено у Волинській, Рівненській, Житомирській, Вінницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій, Київській, Чернігівській, Черкаській, Сумській, Кіровоградській, Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській та Одеській областях.

У МОЗ додали, що встановлення сонячних станцій дозволить медзакладам значно економити видатки на електроенергію та спрямувати ці кошти на інші потреби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Володимир Показати IP 11 Липня 2024 16:40
''Воруют все!'' - цитата. Саме на задрипаній сільській амбулаторії треба поставити такі речі, де вони н...уй не потрібні. Прийде бабця поміряти тиск, і відразу стане дівкою. Україна прогнила, як столітній пеньок.
Експерду до Володимир Показати IP 11 Липня 2024 20:06
З чого ти взяв, що це буде в ''якійсь затриманий сільській амбулаторії''. Категорія людей, яким абсолютно все не подобається.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus