USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Скільки на Волині дітей, батьки яких загинули на війні, і дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій

13 Червня 2024 20:31
До 2022 року на обліку у Волинській області перебували 116 дітей, батьки яких загинули на війні. Нині таких – 811. Ще 1370 дітям надано статус постраждалих внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Про це заступниця начальника Служби у справах дітей Волинської облдержадміністрації Неля Фоміна повідомила на форумі «Захист прав людини в умовах воєнного стану у Волинській області».

«В області проживають 1460 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Велику увагу приділяємо розвитку сімейної форми виховання, щоб ці діти не потрапляли до закладів інституційного догляду. Наприклад, на Волині понад 98% дітей-сиріт влаштовано до сімейної форми виховання. Для порівняння: в середньому в Україні цей показник становить 92-93%», – сказала Неля Фоміна.

Читати ще: Візити до переселенців, ВЛК і місць несвободи: про що говорили на форумі Омбудсмана в Луцьку

Із початком російсько-української війни у 2014 році багато дітей опинилися в складних життєвих обставинах. Це діти, які внутрішньо переміщені, діти, батьки яких загинули під час бойових дій, діти, які зазнали насилля та які постраждали внаслідок воєнних дій.

«Із 2014 до 2022 року дітей, батьки яких загинули на війні, на обліку перебувало 116. Зараз таких – 811. І ця цифра, на жаль, постійно зростає. Якщо говорити про дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій, то з 2014 до 2022 року таких нараховувалося 219. Зараз такий статус надано 1370 дітям. В області проживають понад 17 тисяч дітей, які мають статус внутрішньо переміщених», – інформувала заступниця начальника Служби у справах дітей ОДА Неля Фоміна.

Читати ще: У травні Волинь прийняла понад 200 евакуйованих із Донеччини. Чергові потяги – в липні

Вона пригадала, що в перші дні після повномасштабного вторгнення з області було евакуйовано в Чехію та Польщу 93 дитини, які перебували в шести спеціалізованих закладах, інтернатах. Згодом частину дітей вдалося повернути в Україну. Нині в евакуації – 37 дітей. Вони перебувають у Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus